Nové zajímavé tituly, které si můžete vychutnat na Netflixu první prosincový týden

Nové zajímavé tituly, které si můžete vychutnat na Netflixu první prosincový týden
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nadílka Netflixu je opět štědrá, a tak jsme pro vás vybrali nové tituly a zjistili zajímavosti, které se k nim vážou. Nejoblíbenější streamovací platforma s novými tituly rozhodně nešetří, a tak si můžete zpříjemnit toto trochu ponuré roční období.

14 vrcholů: Nic není nemožné

  • USA, 2021

I zmrzlá krajina v třeskuté zimě má své kouzlo. O tom se můžete přesvědčit už od pondělí při sledování nového dokumentu o místech, kam se s největší pravděpodobností nikdy nepodíváte jinak než prostřednictvím kamery.

Film zkoumá hluboké spojení Nepálu s vysokohorským horolezectvím očima jednoho z uznávaných horolezců.

Nirmal Purja se narodil v Nepálu, poblíž masivu Dhaulagiri. Svou kariéru v britské armádě přerušil, aby se mohl věnovat horolezectví. Svůj první výstup na jeden z vrcholů šestitisícovky Lobuche absolvoval v roce 2012 bez horolezeckých zkušeností. Tím odstartoval sérii výstupů na největší hory světa. V roce 2018 byl královnou Alžbětou jmenován členem Řádu Britského impéria za zásluhy v oblasti horolezectví a práci ve vysokých nadmořských výškách.

Dokument diváky zavede na 14 vrcholů osmitisícovek, které jsou označované jako „Zóna smrti“. Nirmalův projekt začal výstupem na vrchol Annapurny v Nepálu 23. dubna a skončil 29. října v Číně. Spolu s týmem putoval napříč Nepálem, Pákistánem a Čínou. O napínavé okamžiky, zkoušky odvahy, vytrvalosti a odhodlání se teď s dobrodružnou skupinou můžete podělit. Pokud máte rádi filmy, kde se posouvají hranice lidských schopností, je to snímek pro vás.

Slovy horolezce:

Chtěl jsem, aby moje výzva inspirovala lidi k lásce k velehorám, ale víc než to jsem chtěl dokázat, že když něco chcete, můžete toho dosáhnout bez ohledu na to, kdo jste a odkud pocházíte.

Ferry

  • Belgie, Nizozemsko, 2021

Pro fanoušky seriálu Undercover a nejen pro ně přichází už první prosincový den kriminální drama belgicko-nizozemské koprodukce jako prequel k seriálu.

Poutavý příběh diváky zavede k Ferrymu Boumanovi a ukáže jeho život ještě před obdobím, kdy se stal králem podsvětí a objektem v hledáčku policie. Právě v této době potkal osudovou ženu a jako ve správné gangsterce nechybí darebáci, drsňáci, násilí a láska. Ferry je neohrabaný mlčenlivý tlouštík a o to víc je překvapivé, jakou kariéru obávaného gaunera si dokáže vybudovat.

Režie se ujala Cecilia Verheyden.

Hrají: Frank Lammers, Elise Schaap, Huub Stapel, Raymond Thiry, Monic Hendrickx, Huub Smit, Juliette van Ardenne, Benny Claessens

Jako kůl v plotě

  • USA, 2021

Komedie o rodině a vztazích přistane v nabídce Netflixu už 2. prosince.

Hlavní hrdina Peter je svobodný mládenec a jeho životní styl mu naprosto vyhovuje a nehodlá na tom nic měnit. Jenže pokaždé když jede navštívit svou rodinu, musí čelit dotěrným otázkám, kdy už se konečně usadí a bude mít seriózní vztah. Aby se vyhnul namlouvacím snahám rodičů, přemluví svého nejlepšího přítele Nicka, aby jel na návštěvu s ním a předstíral, že je jeho partner. V koutku duše doufá, že tím situaci definitivně vyřeší. Jenže to trochu svou matku podcenil a najednou je před ním rande naslepo s pohledným trenérem Jamesem a jeho plán se trochu zvrtne.

Režie byla v rukou Michaela Mayera.

Hrají: Michael Urie, Kathy Najimy, Luke Macfarlane, Barry Bostwick, Jennifer Coolidge, Jennifer Robertson, Dann Finnerty, Alexandra Beaton

 

Zdroj:

  • autorský článek