Mazaná podvodnice si vysloužila seriál na Netflixu: Neskutečná Anna

Mazaná podvodnice si vysloužila seriál na Netflixu: Neskutečná Anna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix pustil do světa svůj první trailer na nový seriál z produkční dílny Shondy Rhimes, která stojí za řadou úspěšných seriálů, jako jsou například Chirurgové nebo Bridgerton. Seriál přistane na streamu 11. února.

Seriál sleduje novinářku Vivian Kentovou (Anna Chlumsky), která se zajímá o případ Anny Delver (Julia Garner – na úvodní fotografii), Němky ruského původu, která podvodným jednáním okradla banky, hotely a bohaté známé o stovky tisíc dolarů. Devítidílný projekt mapuje zajímavý život podvodnice, od čestného místa v prvním řadě na londýnském týdnu módy po pobyt ve vězení.

Seriál vznikl podle práce novinářky Jessiky Pressler, kterou vydala v New York Magazine v roce 2019.

Kdo je Anna Delvey

Anna Delvey byl pseudonym používaný Annou Sorokin, která se v roce 2013 přestěhovala do New Yorku. Pod falešným jménem se vydávala za bohatou německou dědičku a dokázala se prosadit do newyorské „lepší“ společnosti. A užívala si až do roku 2017, kdy ji manhattanská okresní prokurátorka začala vyšetřovat pro podvod. Tak postupně vycházelo najevo, že nebylo žádné dědictví. Žena pocházela ze skromných poměrů, otec byl řidič a matka měla večerku. Narodila se nedaleko Moskvy a rodina se přestěhovala do Německa, když jí bylo 16 let.

Sorokin zkoušela studovat v Londýně, ale to ji nebavilo a podařilo se jí nastoupit v Paříži do francouzského módního časopisu Purple. Právě ve Francii začala používat jiné příjmení, se kterým se přestěhovala do New Yorku, kde okamžitě založila fiktivní nadaci, do které lákala bohaté investory. Podařilo se jí dostat mezi bohaté lidi, kde žila prakticky na jejich účet s tím, že jim to samozřejmě všechno vrátí, což se nikdy nestalo.

Měla ale stále větší nároky a sponzorů ubývalo. Padělala tedy bankovní výpisy, kterými prokazovala majetek 60 milionů eur na švýcarském účtu. Chtěla si na základě těchto podkladů vyjednat úvěr, to jí ale nevyšlo. Podařilo se jí úspěšně žít po luxusních hotelech, kde nechala dluhy za desítky tisíc dolarů. Jeden dluh v hodnotě 30 tisíc zaplatila falešným šekem.

Její životní styl jí vynesl obvinění z osmi trestných činů a rozsudek 4 až 12 let vězení, pokutu 24 tisíc dolarů a náhradu škody 199 tisíc dolarů. Z vězení byla propuštěna v únoru 2021, ale už za měsíc byla zpět ve vazbě za pobyt s neplatným vízem. Ve vazbě čekala na vyhoštění do Německa.

Seriál je především o zvláštním vztahu, který si novinářka k podvodnici vytvořila, když sledovala její neuvěřitelně drzý a mazaný způsob, kterým se dokázala prosadit.

Část je také věnovaná tomu, jak snadno si lze díky Instagramu vytvořit falešnou identitu.

 

Zdroj: