Epická a velkolepá produkce Netflixu – to je Král, historický film Davida Michôda s českým dabingem

Epická a velkolepá produkce Netflixu – to je Král, historický film Davida Michôda s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jde o jedno z nejlepších historických dramat, které kdy Netflix svým divákům nabídl. Vizuální efekty tohoto filmu zasazeného do středověkého prostředí jsou srovnatelné s filmy točenými pro velké plátno. I přes historické nepřesnosti jde o jeden z nejrealističtějších filmů o tomto období.

Obzvláště milovníci bojových scén si určitě přijdou na své. Produkce na filmu rozhodně nešetřila a nic není šité horkou jehlou. Vyšel z toho zajímavý a poutavý film plný nepředvídatelných soubojů s mečem, na které se herci poctivě připravovali. Při natáčení se hodně využívalo přirozené světlo a to udělalo toto středověké drama více realistické, přestože je zde více temnoty, než je divák zvyklý. Kostýmy, rekvizity a kulisy byly zvoleny s velkou pečlivostí a určitě za povšimnutí stojí do posledního detailu vyrobené brnění.

David Michôd dokázal svým temným vizuálním vyprávěním využít potenciál dobře napsaného scénáře se spoustou akcí a dialogů. Všichni herci odvedli skvělou práci. Timothée Chalamet hraje velmi dobře titulního hrdinu, krále Jindřicha V. Herectvím se mu vyrovnal Joel Edgerton i Robert Pattinson.

Krátce o filmu

Timothée Chalamet je Hal, trochu svéhlavý mladý princ, který nemá v úmyslu pokračovat v rodinné tradici a nosit na hlavě korunu. A dělá proto vše. Rozloučil se s životem plným omezení a šel žít mezi lidi.

Jeho prázdniny ale končí v okamžiku, kdy jeho otec umírá a Hal je korunovaný jako Jindřich V. Musí přijmout svůj osud, naučit se orientovat v prostředí, které nenávidí, pochopit politiku, chaos a převzít zodpovědnost i za válku a nepokoje, které zdědil po svém tyranském otci. Bitva s Francouzi velice reálně ukazuje, že válka v sobě nemá nic vznešeného ani hrdinského, je špinavá, bolestivá a tragická. 

Naštěstí na to Jindřich nebude sám a také je v jeho moci řadu věcí změnit. Jen se musí naučit chovat jako král.

Natáčení probíhalo po celé Anglii a v maďarském Szilvásváradu. Mnoho scén bylo natočeno na zámku Berkeley v Gloucestershire v Anglii. Korunovační scény se natáčely v Lincolské katedrále, která nahradila Westminsterské opatství.

 

Zdroj:

  • autorský článek