Netflix komedie s českým dabingem

Netflix komedie s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud jste právě prožili horor v práci nebo s dětmi, určitě si doma nebudete chtít pustit krvavou nebo příliš akční podívanou, a právě pro tento případ jsme pro vás našli pár tipů na komedie s českým dabingem, u kterých si zlepšíte náladu a zapomenete na špatný den.

Sedm psychopatů (VB / USA, 2012)

Hodně bláznivá komedie plná klasického britského humoru se rozhodně neomrzí. A Woody Harrelson je bezesporu nejzábavnější vegetarián, kterého můžete na plátně vidět. Oko chce taky své, a tak nelze opomenout Colina Farrella a jeho potemnělý pohled. Ve filmu se můžete těšit i na Sama Rockwella, kterého si pamatujete z filmu Stopařův průvodce po galaxii z roku 2005. Objeví se i hollywoodský veterán Christopher Walken, který má za sebou přes stovku zajímavých rolí. Ženský element zastupuje australská rapperka Abbie Cornish a ukrajinsko-francouzská herečka a modelka Olga Kurylenko, která sice nemá moc talent, ale do filmu zapadla.

Film napsal a režíroval Martin McDonagh, který už s Farrellem spolupracoval na filmu V Bruggách z roku 2008.

O čem to je

Marty (Farrell) je spisovatel, který sní o dokončení svého scénáře Sedm psychopatů, ale s psaním má v poslední době dost problémů. Martyho nejlepší přítel Billy (Rockwell) se živí únosy psů a vybíráním odměn od majitelů za jejich bezpečný návrat. Billyho zločineckým partnerem je Hans (Walken).

Marty píše příběh o psychopatovi, „Quakerovi“, který desítky let pronásleduje vraha své dcery až ho přivede k sebevraždě. Billy chce příteli v psaní a inspiraci nějak pomoct, a tak umístí do novin inzerát, který vyzývá psychopaty, aby zavolali a sdíleli své příběhy, aby je Marty použil ve svém díle. Mezitím Billy a Hans ukradnou psa největšímu mafiánovi ve městě. Charlie Costello (Harrelson)má pověst nebezpečného a násilného muže, který má zbraň vždy po ruce.

A začíná kolotoč událostí, které si můžete ve filmu užít. Možná napočítáte těch psychopatů ještě více než slibuje titulek.

Dámský klub (USA, 2018)

Romantickou komedie z roku 2018 režíroval Bill Holderman ve svém režijním debutu a odvedl dobrou práci. Pokud si stárnoucí hollywoodské hvězdy stěžují, že pro ně nejsou role, tak dámy Diana Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen a Mary Steenburgen si rozhodně i ve stáří před kamerou docela užily.

Na co se těšit

Film je spíše pro dámské dospělé publikum, a tedy ideální na večer s kamarádkami. Nakonec to může být i inspirující podívaná. Ani starší ženy nemusí ještě házet flintu do žita. Život nabízí stále výzvy. Určitě to pochopily čtyři hlavní hrdinky. Těm se jednou v jejich soukromém čtenářském klubu dostala do rukou kniha Padesát odstínu šedi a v dámách se otevřela dávno zapomenutá erotická komnata. Ženy, které nejsou rozhodně ještě staré babky, se rozhodnou i v pozdnějším věku ještě zkusit, zda by si mohly život zpestřit nejen čtením pikantního erotického románu. A samozřejmě, že se dostanou do celé řady komických situací. Skvělé dámské herecké osazenstvo doplnil například Andy García, Don Johnson, Craig T. Nelson a Richard Dreyfuss.

Herecké výkony všech hlavních postav byly velice ceněné jak kritikou, tak diváckým publikem. Film, který měl poměrně skromný rozpočet 14 milionů dolarů nakonec za tržby v kinech přinesl přes 100 milionů a dal tvůrcům jasný signál, že lidé chtějí do kina chodit i na obyčejné lidské příběhy bez upírů, draků, zombie a superhrdinů.

Vrtěti ženou (Velká Británie / Francie / Německo / Lucembursko, 2011)

Jde o britský koprodukční, životopisný, a především komediální film režisérky Tanyi Wexler.T  V zásadních rolích se předvedli Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Felicity Jones, Jonathan Pryce a Rupert Everett.

O filmu

Film je zasazený do viktoriánské doby a s elegantním humorem líčí problémy žen, které vedly k vynálezu vibrátoru. Doktor Granville (Dancy) je mladý lékař, který pracuje u poněkud usedlého ženského lékaře, který většinu své práce soustřeďuje na velmi specifický problém žen. S mladým doktorem do lékařské ordinace zavane svěží vítr a pacientky si podávají dveře.

Starý doktor má dvě dcery a když vidí, že mladá lékařská posila se má k světu, začne uvažovat o tom, že by hodnější ze svých dcer provdal za mladého doktora a zajistil si tak svého nástupce v ordinaci a dceru navíc zabezpečil vhodným partnerem. Jenže mladý doktor raději plánuje se svým přítelem pomůcku, která by mu ušetřila v ordinaci hodně sil a času. Řeč je právě o vibrátoru, který by zjednodušil únavné „ruční masáže žen“ které jsou údajně nemocné.

Přes počáteční překážky si mladý lékař přece jen vibrátor jako zdravotní pomůcku prosadí. Domluvené manželství se ale hroutí, protože ani jeden z páru o něj nijak moc nestojí. Mladý doktor ale našel zalíbení v druhé dceři svého šéfa, která je ovšem hodně svérázná a ani sám otec si s ní neví rady. To ovšem mladého doktora přitahuje, a nakonec se do ženy, která svým chováním hodně předběhla dobu, zamiluje.

 

Zdroj:

  • autorský text