Nově na Netflixu: Brutální akční trhák s hvězdou „Matrixu“ a od režiséra „Sebevražedného oddílu“

Nově na Netflixu: Brutální akční trhák s hvězdou „Matrixu“ a od režiséra „Sebevražedného oddílu“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať už „Matrix“ nebo „John Wick“: Keanu Reeves je jednou z největších akčních hvězd naší doby. Není proto divu, že právě kvůli němu stojí za to se podívat na brutální policajtskou akci „Králové ulice“, která je nyní k dispozici na Netflixu.

Reeves ve svém elementu

Detektiv Tom Ludlow (Keanu Reeves) pracuje pro policejní oddělení v Los Angeles. Díky svému nekompromisnímu způsobu si zde ale nenašel moc kamarádů, a po obzvláště velkolepé a nebezpečné akci se na něj zaměřil interní vyšetřovatel Biggs (Hugh Laurie), který teď už jen čeká na to, až Ludlow udělá poslední fatální chybu.

Když je o několik dní později Ludlowův bývalý partner, Terrance Washington (Terry Crews), popraven na ulici neznámými střelci, stane se Ludlow jedním z hlavních podezřelých, protože Washington údajně proti němu svědčil u Biggse. Ludlow naproti tomu nyní vyšetřuje s pomocí svého mladého kolegy Paula Diskanta (Chris Evans), aby dopadl skutečné vrahy, samozřejmě i to za zády svých nadřízených...

Díky skvělé režie opravdický trhák

Keanu Reeves ve své kariéře jen zřídka hrál bezchybné hrdiny: ikony jako John Wick, Neo, Jack Traven nebo Johnny Utah ale aspoň neporušovali jakýsi morální kompas. Ve „Králové ulice“ se však Keanu Reeves ukazuje z nejtemnější strany.

Důvodem, proč je tento charakter takto sadistický, je tvůrce „Sebevražedného oddílu“ David Ayer, který už roky spoléhá na akční kino, ve kterém hrozí, že násilní nesympati se zadusí vlastní toxickou mužností. Nejinak je tomu v tomto filmu. Proto je film přístupný pouze od 18 let – té brutality je tam přeci jen opravdu hodně. Přesto by měl ale tento film patřit do každé sbírky milovníka akčního filmu.

 

 

Zdroj: