Netflix jako spolehlivý odrazový můstek pro méně známé a začínající herce

Netflix jako spolehlivý odrazový můstek pro méně známé a začínající herce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix má pro herce obsazené v jeho projektech jednu velkou výhodu. Je to světová a velmi rozšířená platforma, proto není žádnou vzácností, když se z průměrných nebo naprosto neznámých herců stanou doslova „přes noc“ celebrity.

Papírový dům (seriál Španělsko 2017-2021)

hodnocení diváků 89 %

O tom, jak se z mladých neznámých španělských herců z původního nízkorozpočtového seriálu staly hvězdy, vypráví dokument Papírový dům: Fenomén. Tam se celé herecké obsazení svěřuje s tím, jak jim druhá odvysílaná série změnila život. Pro české diváky jsou možná jména Álvaro Morte, Ursula Corbero, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric nebo Paco Tous naprosto neznámá. Ve Španělsku jde ale v současnosti o hvězdy, které musí chodit s osobními strážci, jinak by se přes davy fanoušků nepohnuli z místa. Očekávaná je 5. série, která bude mít premiéru 3.9. a tak fanoušci se organizují a potkávají i na natáčení epizod údajně poslední série.

Dámský gambit (seriál USA 2020)

hodnocení diváků 90 %

Anya Taylor-Joy byla nevýrazná herečka, a přestože se ve filmech objevuje přes 8 let, byl to tento seriál, který z ní loni po premiéře 23.10. udělal během týdne hvězdu první velikosti. Osud děvčete, z kterého se během 7 epizod série stala neporazitelná šachistka, učaroval i diváky, kteří v životě v ruce šachovou figurku nedrželi. Anya byla najednou zajímavá, její vzhled originální a talent mimořádný. 25leté herečce se tak změnil život.

Letos na podzim ji můžete vidět ve filmu Poslední noc v Soho (VB), o dívce, která se zajímá o módní design. Na jaře příštího roku se snad dočkáme filmu The Northman, jehož realizace byla odložená kvůli pandemii. Tady si nová hvězda zahraje po boku Alexandera Skarsgarda (Godzilla vs. Kong) a se slavnou Nicol Kidman. Velmi očekávaný je projekt Canterbury Glass, který už se začal natáčet a tam si Anya zahraje s hvězdami jako je Robert De Niro, Margot Robbie, Rami Malek nebo Zoe Soldana. Premiéra by měla být také příští rok.

Lucifer (seriál USA 2016-2021)

hodnocení diváků 80 %

Tom Ellis je pohledný Velšan (42 let), který má za sebou dvacetiletou kariéru jako filmový a seriálový herec. V Americe a Kanadě už byl známý díky účinkování v televizním seriálu Rush, ale celosvětovou popularitu mu přinesl až seriál Lucifer o pekelníkovi, který se v pekle až tak moc nudil, že se přestěhoval do Los Angeles. Tam si otevřel noční klub a diváky už baví 5 sezón.

Zdroje: