Našli jsme pro vás na Netflixu 20 nejlepších filmů a seriálů s CZ dabingem

Našli jsme pro vás na Netflixu 20 nejlepších filmů a seriálů s CZ dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patříte mezi nadšené diváky filmů a seriálů na Netflixu a máte raději, když hrdinové z obrazovky mluví česky a můžete se soustředit na děj? Naštěstí je ve filmotéce celá řada titulů s výborným dabingem a naše redakce vám jich pár našla.

1. Zaklínač (seriál USA, Polsko)

Prví série měla premiéru 20. 12. 2019 a v prosinci nám Netflix připravil na 17.12. premiéru nové řady.

Obzvláště zářivé oči, dva meče a medailon kolem krku. To je Zaklínač, člověk obdařený zvláštními schopnostmi, které mu umožňují bojovat s nejstrašnějšími tvory na kontinentu. 

Kdysi tito impozantní bojovníci tvořili velké a respektované skupiny v každém koutě světa, ale dnes jsou vzácností. Děj příběhu se soustředí na jednoho z mála zbývajících Zaklínačů, Geralta z Rivie (Henry Cavill), osamělého vlka, který bloudí po zemích a hledá příšery a peníze. Jeho život postupuje pomalým a neustálým tempem, poznamenaným úkoly, které mu byly svěřeny, a obtížemi v životě obklopeném jednotlivci, kteří jsou mnohem zlejší než samotné příšery. Když se jeho cesta kříží s cestou mocné kouzelnice (Anya Chalotra) a princezny (Freya Allan), osudy těchto tří postav se navždy změní.

2. Sweet Girl (film USA)

Poměrně čerstvý akční film, který je točený ve stylu akčních filmu devadesátých let. V hlavní roli se předvedl urostlý drsňák Jason Momoa (42), rodák z Honolulu, kterého vystřelil na vrchol popularity především seriál Hra o Trůny.

Ve filmu si zahraje otce, kterému díky chamtivosti farmaceutické společnosti zemřela manželka a on zůstal sám se svou dcerou. Rozhodl se vzít spravedlnost do svých rukou.

3. Jaká je cena života (film USA)

Zajímavý psychologický snímek z loňského roku s Michaelem Keatonem se vrací k 11. září.

V roli advokáta má před sebou nelehký úkol, bude muset najít řešení, jak odškodnit pozůstalé po obětech z tragického dne 11. září. A není úplně snadné vyčíslit v penězích ceny lidských životů.

4. Outer Banks (seriál USA)

Seriál patří mezi nejlépe hodnocené projekty na Netflixu. První série se objevila v dubnu 2020 a druhá následoval o rok později v červenci. Jde o dílo ve stylu „Lovci pokladů“ a je určený pro hlavně pro mladou generaci.

Dospívající John  se nechce smířit se zmizením svého otce, a tak se spolu se třemi nejlepšími kamarády vydává po jeho stopách za legendárním pokladem. A není to jen o lodi naložené zlatem. seriál nabízí oddechovou podívanou a samozřejmě i hromadu napětí a emocí. I přes některé pasáže, které působí „až moc americky“ se budete bavit.

5. Žít se sebou (seriál USA)

Paul Rudd v osmidílném komediální seriálu bude řešit problém velký problém.  Na radu přítele podstoupil tajnou experimentální proceduru, jenže přítel mu zapomněl říct úplně všechno. Paul se nechal naklonovat. Jeho originál měl zemřít a jeho místo zaujmout geneticky dokonalejší klon. Jenže Originál nezemře a bude se muset se svým nástupcem podělit o svůj život. To samozřejmě přinese celou řadu problémů, které nemusí být tak veselé, jak se na první pohled zdá. Zpracovaný nápad sice není originální, ale rozhodně se nudit nebudete. Pokud patříte k fanouškům Rudda, budete doslova nadšení. Herec za dvojroli získal nominaci na Zlatý glóbus.

6. Sexifi (seriál Polsko)

I v prudérním a přísně katolickém Polsku vznikl seriál, kde vyřknout slovo sex není hřích. Osm dílů první série přišlo letos a příští rok se můžeme těšit na dalších osm dílů.

Mladé studentky pracují na vývoji aplikace, která jim má usnadnit milostný život. Problém je v tom, že nemají moc zkušeností a nemohou najít dobrovolnice, které by se zúčastnily jejich téměř vědeckého experimentu.

7. Smrt nás spojí (seriál USA)

Christina Applegate v komediálním seriálu, který co nevidět představí třetí sérii. První série z roku 2019 má 10 epizod, dalších deset epizod přišlo loni.

V Americe je seriál už od první epizody velkým hitem, co ž je dáno především souhrou Applegate a Lindy Cardellini. Od dob, co Applegate hrála naivního „melounka“ v seriálu Ženatý se závazky, ušla v kariéře dlouhou cestu a hodně se naučila. V seriálu si zahrála Jeni, vdovu, která přišla tragicky o manžela při srážce s autem a pátrá po řidiči, který ho srazil a ujel. V terapeutické skupině se seznámí s Judy a příběh plný zvratů může začít.

8. Bažina (seriál Polsko)

Kriminální žánr od našich severních sousedů přináší úspěšný počin režiséra Jana Holoubka. První série vyšla v roce 2018 a má 5 dílů. Letos v červenci Netflix přidal dalších 6 dílů.

Příběh začíná na začátku 80. let vraždou prostitutky a vrací diváka do éry komunismu, který ukazuje bez příkras v jeho chmurné podobě. V druhé sérii se objevuje v lese další mrtvola a s ní vyplave tajemství z druhé světové války a také se na povrch dostanou informace o korupci a podvodech 90. let.

9. Agent (seriál USA)

Z roku 2019 pochází zajímavá šestidílná špionská minisérie zasazená do roku 1962.

Eli Kohen byl velice zdatným izraelským špionem, který se vypracoval z úředníka na jednoho z nejužitečnějších tajných agentů operujících v Sýrii. Historická postava patří k nejobdivovanějším postavám izraelských dějin.

10. Koruna (seriál VB)

Seriál, který začal v roce 2016 patři k finančně nejnáročnějším projektům Netflixu. Má už natočených 5 sérií. Na tu poslední se zatím můžeme těšit. Objeví se příští rok. Každá série má 10 epizod.

V první sérii se mladá Alžběta stává předčasně královnou, když zemře její otec. Mladá královna se musí naučit oddělit politické a osobní záležitosti. Postupně se musí přizpůsobit změnám ve společnosti, ale zároveň zachovat tradiční hodnoty královské tradice. A ani královně se nevyhýbají starosti s manželem a s dětmi. V pěti sériích se vystřídala celá plejáda herců a seriál získával s každou další sérií větší popularitu a prestiž. Děj celé série je inspirovaný skutečnými událostmi královské rodiny.

11. Rebeka (film VB, USA)

Z roku 2020 pochází film inspirovaný stejnojmennou knihou od Daphne du Maurier. Stejné téma už zpracoval Hitchock.

Sympatická dvojice Lily James a Armie Hammer vytvořili hlavní postavy v trochu mysteriózním dramatu o naivní dívce, která se zamiluje do bohatého vdovce. Pohádku ale nečekejte. I přes snahu mladé ženy se přizpůsobit životu v novém domě, to nebude úplná romantická idylka.

12. Co jsme viděli, co jsme slyšeli (film USA)

Horor z roku 2021 byl natočený podle románu Elizabeth Brundage.

Poněkud ponurá atmosféra filmu už patří k žánru. Příběh je o jednom rozpadajícím se manželství s příměsí thrilleru. Mladý pár se z Manhattanu odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley. Na povrch začnou vyplouvat ukrytá tajemství a vše se ještě zkomplikuje pobytem v prastaré vesnici, kde se dějí divné věci.

13. Čára

Film ze středoškolského prostředí, který je určený pro mladou generaci.

Jodi (Ava Michelle) se rozhodně ve škole nedá přehlédnout. Po letech trápení se rozhodla poprat se svým komplexem. Tou je její výška 187 cm. Rozhodně to nebude mít v životě jednoduché (s botami velikosti 47).

14. Světlo a stín (seriál USA)

První série fantasy seriálu je k dispozici od dubna tohoto roku. Další série se plánuje na příští rok.

Fantazy žánr je díky seriálům jako Hra o trůny nebo Zaklínač velmi populární. Seriál čerpá z knih Leigh Bardugo a přináší kvalitní podívanou s neokoukaným hereckým obsazením. Slovanské prostředí je českému divákovi blízké. Zajímavostí je, že představitelé zásadních rolí jsou herci, kteří jsou fanoušky autora knih.

V centru dění je mladá bojovnice s kouzelnými schopnostmi. Ta se bude muset postavit temným silám, kterým se nelíbí její sílící magické schopnosti.

15. Winx Sága: Osud (seriál Itálie, VB)

Dobrodružný fantasy seriál byl uveden první sérií v lednu letošního roku šesti epizodami a už brzy se představí dalších šest dílů druhé série.

Mládí už je samo o sobě dost emočně komplikované a pokud se k tomu ještě přidají magické schopnosti a pár nebezpečných příšerek, hlavní hrdinové se rozhodně nudit nebudou.

16. Ozark (seriál USA)

Už od roku 2017 se objevuje kriminální seriál s Jasonem Batemanem. První tři série mají celkem 30 epizod. Na poslední sérii a 14 nových dílů si ještě diváci musí chvíli počkat.

Bateman hraje finančního poradce, který se zaplete s mafií v Chicagu. Dostane se do problémů a bude muset odejít do oblasti Ozarks a během pěti let vyprat 500 milionů dolarů. S ním musí odejít i jeho zhýčkaná rodinka.

17. Sex / Život (seriál USA)

Příběh podle knižní předlohy B.B. Eastona má 8 epizod a diváky přivádí do života jednoho manželského páru.

Žena plnící mateřské povinnosti, vzpomíná na svá bouřlivá léta plná nespoutanosti a sexu. Své fantazie si zapisuje do deníku, který se dostane do rukou jejího manžela. Ten považuje fantazie své ženy za zradu.

18. Zmizet beze stopy (seriál USA, Izrael)

Devět epizod nedávno přidaného seriálu zpracovává klasické téma bolesti ze ztráty milovaného člověka.

Bývalý voják přijde o ženu a když začne pátrat, proč se to stalo, na povrch vyplouvají věci z minulosti. Při pátrání se zamotá do politických a špionážních her.

19. Ty (seriál USA)

Už třicet seriálových epizod ve třech sériích vzniklo v letech 2018 až 2021.

Joe a Back si hned po seznámení padnou do oka. A vše by bylo v pořádku, kdyby Joe neměl drobnou posedlost, kterou je stalking. Joe si samozřejmě neuvědomuje, že je s ním něco špatně a je přesvědčený o tom, že pro lásku udělá cokoliv.

20. Na tenkém ledě (seriál USA)

Dramatický seriál z loňského roku je zasazený do atraktivního sportovního prostředí má deset epizod.

Jde o zajímavým způsobem zpracované prostředí spojené s krasobruslením a s příběhy lidí, kteří v tomto prostředí žijí. Milovníci krasobruslení si určitě přijdou na své.

 

Zdroj: