Netflix: Velmi slušná nabídka filmové zábavy na poslední lednový týden

Netflix: Velmi slušná nabídka filmové zábavy na poslední lednový týden
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ze všech titulů, které se příští týden na Netflixu objeví, je jasnou jedničkou český film Patrika Hartla, který si režisér natočil podle vlastní úspěšné knihy. Chtěl diváky překvapit, a tak je film od své předlohy trochu odlišný.

Prvok, Šampon, Tečka a Karel

  • Česko, 2021, komedie, hodnocení 72 %

Film vznikl podle stejnojmenné populární knihy, kterou napsal a oživil režisér Patrik Hartl. Pokud jste nestihli film s téměř nezapamatovatelným názvem v kině, určitě si na něj udělejte čas teď. Čtveřice herců v hlavních rolích: Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofman jsou zárukou, že se nudit nebudete.

Čtyři kamarádi ve středním věku se na večírku přiznají, že jejich životy se ani trochu nepodobají tomu, co si vysnili a naplánovali. A navíc roky utíkají a je to stále horší a horší.

Rozhodnou se trochu si nudnou existenci oživit a rozehrají provokativní hru, která spočívá v plnění téměř nesplnitelných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, že je ještě opravdový chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Povedená parta to roztočí jako zamlada.

Užijte si film o přátelství, o krizi středního věku a touze i možnosti změnit svůj život k lepšímu, pokud nechybí odvaha.

Bonus od režiséra: dvě nejtěžší scény z natáčení

1. Sen z Afganistánu: Pro scénu se musel vykácet kus lesa a zavést pískem. Při natáčení byli pyrotechnici a střílelo se. Šlo také o finančně nákladnou akci. Výsledná scéna, která byla pro film nepostradatelnou, nakonec zabrala 40 vteřin filmu.

2. Autonehoda: Bylo třeba rozbít poměrně drahé auto. Štáb měl dva vozy. Jeden byl půjčený a jeden se zakoupil, upravil a připravil na rozbití. Vše muselo vyjít na jeden pokus.

Úsměv

  • Francie, 1994, komedie, hodnocení 74 %

Francouzská komedie vypráví příběh postaršího psychiatra Pierra (Jean-Pierre Marielle), který dostane infarkt, když poslouchá sexuální fantazie mladičké pacientky Brigitte. Jeho lékařská kolegyně ho varuje, že se podobná situace může opakovat a už by mu mohlo jít o život. Pierre se rozhodne, že se vydá za bývalou manželkou na jih země a cestuje ve vlaku. Tam narazí na spící mladou ženu Odile a napadne ho, že vlastně může kdykoliv zemřít a že by si chtěl ještě jednou užít milování s mladou a krásnou ženou.

Když potom potká Odile (Emmanuelle Seigner) i v městečku, kam zamířil, bere to jako znamení a naváže s ní kontakt. Odile je učitelka a svěřuje se mu, že touží vystupovat v pouťovém striptýzovém představení, které je právě ve městě. Žena by si přála, aby ji muži obdivovali a toužili po ní. V noci se Pierrovi splní sen, když ho Odile svede. Mladá žena se druhý den přidá ke striptérkám při vystoupení. Nikdo netuší, že je žena nemocná a Pierre není jediný, kdo je v ohrožení života. Je potřeba si užít každého dne, jako by to byl ten poslední.

 

Zdroj: