Nerozhodná Magda z Ulice – proč už s ní Prokop nechce mluvit?

Nerozhodná Magda z Ulice – proč už s ní Prokop nechce mluvit?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S Magdou je to v poslední době těžké. Neví totiž, co vlastně chce. Ví jen, že by nerada někomu ublížila. Bohužel ale svým chováním dělá právě to. Zraňuje tak nejen sebe, svého snoubence Mirka a zamilovaného Prokopa, ale i kolegy, kteří jsou nuceni s ní sdílet kabinet a přihlížet nekončícímu dramatu.

Láska versus jistota

V nejnovějších dílech Ulice sledujeme Magdu beznadějně rozpolcenou. Jako by balancovala na vahách, kde na jednom konci čeká zářivá budoucnost s Mirkem, to znamená budoucnost plná příslibů, luxusu a prostých jistot, na druhém ale stojí Prokop představující všechno to tajemné, nejisté, lákavé a vášnivé, co Magdě nedá spát.

Přestože upřímný rozhovor s profesorem Kalinou měl nerozhodné matikářce otevřít oči, její láskyplné drama stále nebere konce. Prokopovi nejdřív slíbila, že bude s ním a svatbu s Mirkem zruší. Místo toho si šla vybírat svatební šaty a Prokopovi poslala nejasnou a stručnou zprávu s jediným slůvkem – promiň.

Prokop toho má dost! Odmítne s Magdou mluvit

Jak si měl chudák Prokop tohle vyložit? Než aby s ním Magda jednala na rovinu a do očí mu řekla, že si tedy nakonec vybrala Mirka, vyhýbá se mu. V kabinetě si dává pozor, aby nikdy nezůstávali dlouho osamotě, a na chodbách ho dovedně míjí.

Tomu říká férové jednání? Není divu, že se na ni Prokop pořádně naštval. Magda by nejraději už měla klid. Přála by si, aby Prokop její rozhodnutí zůstat s Mirkem respektoval, ale zároveň aby mohli být přáteli a chovali se k sobě slušně. Kupodivu nedokáže pochopit, že tak snadné to pro Prokopa není.

Na vrcholu frustrace Magdě vpálí, že už s ní nechce mluvit vůbec o ničem a že by bylo nejlepší, kdyby se s Mirkem konečně odstěhovala.

Daniel Bambas, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Kvůli hádkám trpí i Mirek

Poslední hádka s Prokopem Magdě ještě víc potvrdila, že jejich vztah by nikdy nemohl fungovat. Vždyť by se hádali každou chvíli. Přesto je po zbytek večera napjatá a podrážděná, což se podepisuje i na jejím chování vůči Mirkovi.

Ten se stará, aby Magda nebyla před pracovním konkurzem nervózní, ale za jeho starostlivost se mu dostane jen dalších výčitek. Magda se v tom zkrátka nepřestává plácat a je to už pěkně únavné pro celé její okolí. Přitom asi stále všichni tušíme, že ze svatby nakonec stejně sejde.

Zdroj článku:
  • autorský text