Neočekávaná láska s velkým L v seriálu Anatomie života. Je na co se dívat

Neočekávaná láska s velkým L v seriálu Anatomie života. Je na co se dívat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Určitě každý by chtěl v životě nalézt svou spřízněnou duši. Potkat své druhé já je neopakovatelná souhra náhod, která se stává jen zřídka. Ne každému se to tedy podaří. A kdo nehledá, nemůže ani najít. V případě chirurga Ivana Drahoše to nicméně neplatí. Nehledal, ale náhoda mu do cesty přivedla osudovou pacientku.

Autistický chirurg Drahoš, kterého ztvárňuje Karel Heřmánek mladší, není prototypem žádaného sexy chirurga na roztrhání a o jakýkoliv zájem ze strany žen ani nestojí. Už vůbec by ho nenapadlo, že svou osudovou femme fatale potká právě v nemocnici jako svou pacientku. Uhranula ho svou výjimečností, ojedinělými lékařskými znalostmi, strohým, přímým a přesným vyjadřováním, zvídavými inteligentními otázkami a jasnými gesty. A navíc vypadá k světu. Zdá se, že sympatie jsou vzájemné. Zatímco sestřička Ema omlouvá jeho neosobní a netaktní přístup k pacientům, ona to oceňuje. Co více, lékař Drahoš jí připadá velice přitažlivý. A tak Emě doslova vyrazí dech otázkou, zda je ženatý, či má nějakou přítelkyni. 

Oba jsou si hodně podobní. Mají přesný plán na každý den, měsíc, rok, život. Tato pacientka zamotala podivnému chirurgovi hlavu a úplně ho vykolejila. Nabourala jeho autistickou membránu a Drahoš se teď chová jako zamilovaný obyčejný člověk. V její přítomnosti ztrácí sebekontrolu. Požádá proto o přidělení jiného ošetřujícího lékaře, protože je citově ovlivněn a nemůže řádně vykonávat svou práce dle svých nadstandardních standardů. Stav pacientky se ale natolik zhorší, že je nutná okamžitá operace. V Drahošovi se poprvé objeví pocit strachu o jinou osobu. Tento strach ale zatemní jeho smysly a vynikající operační schopnosti a na sále selže. Pacientka pod jeho rukama málem zemře. 

Jeho selhání bude mít obrovskou dohru a vliv na jejich vztah, který ještě neměl šanci ani začít. Zda se z toho Drahoš otřepe a vrátí se do svých starých dobrých kolejí, to je zatím ve hvězdách. 

Zdroj: