„Nekonečný seriál“ Ordinace v růžové zahradě 2 se skutečně chýlí ke konci

„Nekonečný seriál“ Ordinace v růžové zahradě 2 se skutečně chýlí ke konci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po boku Ulice představuje Ordinace jednu z největších stálic večerního programu českých domácností. Po patnáct let bylo úterní a čtvrteční večerní vysílání TV Nova neotřesitelnou jistotou, nyní však seriál stojí na tenkém ledě.

Svoji premiéru si Ordinace v růžové zahradě odbyla 6. září 2005 a od té doby kralovala hlavnímu vysílacímu času každé úterý a čtvrtek. Původně se děj soustředil pouze na gynekologické oddělení, v roce 2008 se ale začala vysílat Ordinace v růžové zahradě 2, která mapovala celou kamenickou nemocnici. Během patnácti řad se zde vystřídalo nepřeberné množství herců. Mezi ty, které seriál provázeli od úplného počátku patří Petr Rychlý (doktor Mázl), Ladislav Ondřej (Jakub Mázl) a Ivana Jirešová (Lucie Vágnerová). 

Čtěte také: Prošli nekonečnou Ordinací: Jaké byly osudy herců a jejich postav?

Kromě vysílacích prázdnin jsme seriál vídali na obrazovkách pravidelně až do letošního jara. V důsledku pandemie koronaviru skončila patnáctá řada již počátkem dubna a na obrazovky se seriál navrátil až na konci školních prázdnin. To s jednou zásadní změnou, poprvé po patnácti letech změnila TV Nova vysílací čas. Dva díly, které byly každý týden odvysílány, se oba přesunuly na čtvrteční večer. Televize Prima se již delší dobu snažila konkurovat Nově ve vysílacím čase Ordinace. To se jim po letech povedlo se seriálem Slunečná, který měl premiéru teprve v lednu. Sympatická ústřední dvojice Eva Salvatore Burešová a Marek Lambora si velmi brzy získala přízeň obrovského množství diváků. 

Čtěte také: Ulice je zpátky. Proč scenáristé "zabili" postavu Světlany a kdo z první série se vrátí

Již od prvního dílu Slunečná sesadila televizi Nova, která díky Ordinaci dlouhá léta dominovala hlavnímu vysílacímu času. Zatímco v roce 2019 neklesla její sledovanost pod milion diváků, kvůli konkurenčnímu programu se náhle ocitla pod devíti sty tisíci sledujících. Již jarní prognózy nehovořily příliš ku prospěchu seriálu a nyní Nova potvrdila, že jeho konec je pravděpodobně nenávratný. Pro rok 2021 mají tvůrci připravenou velmi nabitou sezónu, zřejmě to ale bude ta finální. Slibují mnoho dramatu, zvratů a emočního vypětí, možná se tak Ordinaci pokusí ještě naposledy vzkřísit. 

Čtěte také: Ulice slaví 15 let: Postavy, které vydržely od první série

Slova o ukončení vysílání již nyní zní poměrně definitivně, stát se ale může vše. Každopádně Prima může konečně po letech slavit pokoření zdánlivě nehynoucího démona.