Největší filmové chyby všech dob. Tyhle vážně nepřehlédnete

Největší filmové chyby všech dob. Tyhle vážně nepřehlédnete
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I ve známých snímcích můžete snadno narazit na chybu. Chybovat je sice lidské, přesto je občas zajímavé si těchto chyb všímat. Podívejte se tedy na ty největší vizuální i faktické chyby v oblíbených filmech, které jednoduše nepřehlédnete.

Americký sniper (2014)

Americký sniper je velmi oceňovaným válečným snímkem se skvělými herci, ale i tak byste v něm jeden menší omyl našli.

Když se Chris se svou ženou střídá v chování jejich novorozené dcery, nejde si nevšimnout, že jde o umělou panenku. Dítě se samozřejmě vůbec nehýbe, a ještě vtipnější je, když jí Bradley Cooper palcem zahýbá ručičkou, aby vypadala o trochu věrohodněji. Díky tomu se tedy téměř nedá soustředit na to, o co ve scéně vůbec jde. 

Nejde tedy tak úplně o chybu, ale určitě vás tento menší neúspěch filmařů pořádně pobaví.

Čtěte také: Filmové chyby v nejoblíbenějších českých pohádkách aneb i mistr tesař se někdy utne

Gladiátor (2000)

Udělat chybu v historickém filmu se podaří velmi snadno. Když se však faktických chyb v takovém filmu objeví více, dokáže vás to už poměrně rozhodit.

V Gladiátorovi byste našli hned dvě, a to dost velké.

V záběru na dav lidí v hledišti si totiž můžete všimnout člena filmového štábu, který se tam nejspíš dostal omylem, protože je oblečený v džínech a tričku a rozhodně tedy nezapadá do doby vlády Marca Aurelia (161-180).

Další a nejspíš ještě větší chybou je zde nádrž se stlačeným vzduchem, kterou můžete jasně vidět po překlopení jednoho z vozů. Podobné zařízení by bylo vynalezeno nejdříve za 500 let od doby, kdy se příběh odehrává.

Čtěte také: Ani legendární Titanic není nepotopitelný. Jaké filmové chyby se ve snímku objevily

Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje (1977)

Jednu z nejvtipnějších filmových chyb byste našli právě u tohoto známého sci-fi snímku.

Při průchodu stormtrooperů vertikální bránou se totiž jeden z nich bouchne do hlavy. Nevíme, jestli zanechání záběru ve finální verzi filmu bylo úmyslné, nicméně se toho tvůrci nakonec rozhodli využít. V DVD verzi filmu byla totiž vtipná scéna ještě obohacena o zvukový efekt a stala se tedy ještě více viditelnou.

Čtěte také: Filmové chyby: Co se ve filmu Vrchní, prchni! úplně nedomyslelo

Spider-Man (2002)

Ani tato komiksová klasika se neobejde bez chyb.

Když Peter Parker poprvé poznává své nové schopnosti, rozbije ve svém pokoji lampičku, která stála na skříňce. O chvíli později je ale lampička zase jako nová zpět na svém místě.

Podobně se ve filmu opravují i okna, která Spider-Man rozbije a o pár vteřin později jsou zase vcelku.

Čtěte také: Filmové chyby v poetickém filmu Postřižiny. Na co si při natáčení filmaři nedali pozor

Pulp Fiction

Ano, i tento kultovní snímek v sobě má chybu, a to dost velkou a téměř nepřehlédnutelnou.

Jistě si pamatujete na scénu, kdy je Jules s Vincentem v Brattově bytě a dovnitř se vřítí jeden z jeho kamarádů, který po nich začne střílet a všemi kulkami je mine. Když se ale podíváte na scénu o pár chvil dříve, všimnete si, že ještě než v pokoji vůbec někdo začne střílet, tak je ve zdi několik prostřelených děr. 

Filmaři si tedy pokoj nejspíš připravili dopředu a poněkud zapomněli na posloupnost scény.

Jak vidíte i velká filmová esa občas mohou chybovat, to ale rozhodně neubírá na kvalitě jejich známých snímků. Když je ale budete zase příště sledovat, už chyby určitě nepřehlédnete.