Nejúspěšnější herci v sukních: Žárlivá manželka, bláznivá chůva či skvělá Tootsie

Nejúspěšnější herci v sukních: Žárlivá manželka, bláznivá chůva či skvělá Tootsie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Muži hráli ženy již od starověkého Řecka, kdy měly ženy na jeviště vstup zakázán. Také v Shakespearovských hrách zastoupili všechny ženské role muži. Tato tradice byla naštěstí vývojem dějin přerušena a jen ti nejlepší herci se dnes odváží převzít roli ženy.

Charlie Chaplin

Úplně první představitel ženské filmové role byl Evropan, který proslul v americké grotesce jako melancholický klaun s knírkem, buřinkou a hůlkou. Již v roce 1914 pobavil filmové diváky v dámských šatech v krátkometrážním snímku Busy Day. Film vznikal při skutečné vojenské přehlídce krátce před vypuknutím první světové války. Charlie Chaplin se jako žárlivá manželka vměšuje do cizích záležitostí a dostává pěkně za vyučenou. 

Robin Williams

Herec, který dokázal zároveň pobavit i pohladit po duši. Jeho dvojrole v americké rodinné komedii Táta v sukni (1993) patří dodnes k legendárním počinům. Do své postavy se dokázal náramně vžít. V převleku bláznivé chůvy se Williams nikdy neomrzí a spolehlivě i po letech zvedne náladu.   

Dustin Hoffman

Dustin Hoffman je známý svou pečlivou přípravou na každou filmovou roli. Aby se na natáčení proměnil v milou dámu Dorothy, musel každý natáčecí den podstoupit dvouhodinovou přeměnu. K nezbytným úpravám patřilo i oholení rukou nebo upevnění falešných zubů. Všechna námaha se však vyplatila, Hoffman byl při natáčení natolik zaneprázdněn, že v převleku vyrazil na třídní schůzky svých dětí jako jejich tetička a nikdo jej nepoznal. Z filmu Tootsie (1982) se stala nejlepší převlékací komedie, která kdy spatřila světlo světa. 

John Travolta

Také John Travolta se s grácií ujal ženské role. V růžových šatech s pořádnou vrstvou make-upu si v hudebním remaku Hairspray (2007) zahrál temperamentní matku. U někoho si tím pohoršil, ale většinu svou změnou k nepoznání mile překvapil.