Nejsmutnější úmrtí v Ordinaci v růžové zahradě

Nejsmutnější úmrtí v Ordinaci v růžové zahradě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriálová úmrtí bývají zpracovaná velmi dojemně a divák mnohdy upustí nejednu slzu. V Ordinaci v růžové zahradě zemřelo velké množství postav. Pojďme si připomenout několik zásadních a velmi dojemných úmrtí. 

Magda Mázlová  

Na seznamu nejsmutnějších seriálových úmrtí rozhodně nesmí Magda chybět. Magda byla velmi oblíbenou postavou a manželkou milovaného Čestmíra. Její smrt přišla velmi nečekaně a zasáhla nejen mnoho postav, ale také hodně diváků.

Magda onemocněla poměrně běžným nachlazením, ale tuto nemoc přechodila, což vážně poškodilo její srdce. Boj její srdce nevyhrálo a Magda Mázlová nemoci podlehla. Byl to šok pro všechny kolegy, ale především pro manžela Čestmíra, který tuto ztrátu nesl velmi těžce. 

Andrea Hanáková  

Její osud byl zpečetěn ve velmi nízkém věku. Andrea byla diagnostikována onemocněním s názvem spinocerebelární ataxie. Jako lékařka moc dobře znala prognózu této nemoci, a tak podepsala dokument, ve které odmítá veškeré resuscitační snahy.

Spolu se svým milovaným manželem Petrem Hanákem pomáhala jedné ženě, která byla obětí velmi vážného domácího násilí. Při jedné ze snah o její záchranu se postavila do cesty kulce, kterou po této ženě vystřelil její manžel. Zranění byla velmi vážná, a když došlo k srdeční zástavě, Ota Kovář Andreu vzhledem k podepsanému dokumentu nezačal oživovat a ta zraněním podlehla.

Pro Petra, který o tomto dokumentu nevěděl, to byla obrovská rána a na nějakou dobu se dokonce se svým kamarádem Otou přestal bavit.  

Klára Cibulková jako Andrea Hanáková, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Romana Babáková  

Romana byla velmi bohatá kamioňačka, která ovlivnila osud především Boba a Heluš. Slíbila jim své peníze a oni jí na oplátku své přátelství v těžkých časech, které Romanu čekaly. Trpěla idiopatickou plicní fibrózou a věděla, že její konec se rychle blíží.

Z této zvláštní trojce se nakonec stali opravdoví přátelé a Bobo a Heluš byli s Romanou do poslední chvíle. Romana podlehla své nemoci v klidu a spokojená u táboráku s přáteli po boku.  

Dalibor Frynta  

Dalibor byl velmi oblíbená postava. Bohužel ale vážně onemocněl zákeřnou rakovinou, která ho měnila před očima. Ke konci už se trápil natolik, že to bylo naprosto neúnosné. A tak se za přítomnosti své milované, kamarádů a přátel rozloučil se životem.

Toto loučení byla jedna z nejdojemnějších scén v celém seriálu a postava Dalibora Frynty odešla opravdu ve velkém. I po jeho smrti jsme Dalibora mohli vidět, a to ve vzpomínkách jeho přítelkyně anebo během klinické smrti Petra Hanáka.  

Jan Šťastný jako Dalibor Frynta, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Adam Svoboda  

Osud Adama Svobody byl velmi tragický. Zamiloval se do nesprávné ženy, a dokonce šel kvůli ní i do vězení. Mariku velmi miloval a byl ochotný pro ni udělat cokoli. Z jeho lásky se ale stala posedlost a Adam začal být nebezpečný nejen pro Mariku, ale také sám pro sebe.

Mariku pronásledoval a po útěku z psychiatrické léčebny šel rovnou za ní. Dostali se spolu až na střechu budovy, kde chtěl Adam po Marice pusu. Z neopětované lásky a naprostého zoufalství se jen usmál a potom následoval dlouhý smrtelný pád.  

Zdroj článku:
  • Autorský text