Top pětka nejoblíbenějších animovaných filmů pro děti i dospělé

Top pětka nejoblíbenějších animovaných filmů pro děti i dospělé
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Plánujete s dětmi společný večer? Nebo se chcete s přítelem podívat na něco animovaného? Tyto filmy vás nezklamou, můžete se podívat na králičici Judy Hopkavou, Škyťáka, Shreka, krysáka Remyho nebo oranžového Nema.

Na pátém místě je film z roku 2016 – Zootropolis: Město zvířat

Velkoměsto, ve kterém žijí zvířata všech druhů a musí spolu nějak fungovat. Na pozici nové policistky se dostane králičice Judy Hopkavá, která zjistí, že práce není nic lehkého, ale i přesto chce ve městě zůstat. Dokáže si mezi zvířaty vybudovat respekt?

Čtvrté místo si drží dobrodružný film s prvky fantasy – Jak vycvičit draka (2010)

Příběh se odehrává na Severu, kde žijí drsní Vikingové. Hlavní hrdina Škyťák bohužel mezi ty drsné kluky nepatří. Místo svalů používá spíše svůj mozek. Jako naschvál je Škyťák synem samotného náčelníka. Jak dopadne jeho spolupráce s drakem?

Zelený Shrek z roku 2001 obsadil bronzovou příčku

Samotářský obr s tykadly mimozemšťana žije šťastně v lese. Vyhovuje mu být sám. Ve chvíli, kdy je přepaden pohádkovými postavičkami z království zakyslého Lorda Farquaada, štěstí ho opouští. Aby měl klid, musí vysvobodit princeznu Fionu z věže, kterou hlídá nebezpečný drak. S oslíkem se mu to po několika překážkách podaří. Dostane se Fiona za Lordem? Nebo nám vznikne úplně jiný pár?

Druhé místo obsadil americký film Ratatouille (2007)

Hlavním hrdinou je krysák Remy, jehož sen je vařit v jedné z pařížských pětihvězdičkových restaurací. Rodina ho utvrzuje v tom, aby se spokojil s tradičním životem krys, což je život na skládce. U popelnic potká pravého přítele – Linguiniho. Stanou se významnými společníky, kteří převrátí Paříž naruby. Jakých triumfů dosáhnou?

Na nejvyšší příčce se drží dobrodružný film Hledá se Nemo z roku 2003

Velká útesová bariéra. Pestrobarevné místo, kde žije Marlin a jeho syn Nemo. Tatínek se snaží svého synka uchránit před všemi nástrahami, které moře přináší. Nemo je ale velmi zvídavý hošík a průzkum moře ho velmi baví. Jednoho dne je unesen a skončí v akváriu. Marlina na pátrací akci doprovází zmatená Dory, která má výpadky paměti. Společně riskují a překonávají své hranice. Co vše je během výpravy čeká? Dostane se malý špunt zpátky domů?