Nejlepší sportovní filmy

Nejlepší sportovní filmy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Souboj, odvaha, emoce, náruživost, cílevědomost, přátelství, dodržování pravidel. Tohle vše ke sportu patří. Volejbal, box, hokej, fotbal, formule. Tyto sporty a další se často objevují ve sportovních filmech, které stojí za zhlédnutí.

Rivalové

Film z roku 2013, který má na stránce csfd.cz hodnocení 90 %. Děj se zaměřuje na 2 piloty, kteří mezi sebou bojují na okruzích, ale také v osobním životě. Soupeři, ale zároveň navzájem se inspirující lidé. Neřízená střela James Hunt a precizní profesionál Niki Lauda i přes tohle všechno udržují zvláštní přátelství. Kdo z nich zvítězí?

Le Mans

Dobrodružný film z minulého století, přesněji z roku 1971. Hlavní hrdina, americký řidič, se vrací na závodiště ve Francii, kde byl zraněn. Postupem času pociťuje svou náklonost k vdově po muži, který zemřel při stejném neštěstí. Svět motorů, vysoká rychlost a pach benzínu, to je oč tu běží.

Zázrak na ledě

Sportovní film podle skutečné události nám líčí cestu amerického družstva ledního hokeje za zlatem na olympijských hrách. Sestavení mužstva, tvrdé tréninky, velká příprava, a nakonec zasloužené vítězství. Tento film nabízí skvělý hokejový příběh.

Mystery, Aljaška

Další film o ledním hokeji, který popisuje boj týmu z amerického zapadákova. Každou sobotu se koná utkání, které pro městečko hodně znamená, jelikož proti sobě hrají ti nejlepší. Jednoho dne má jako soupeř nastoupit profesionální tým New York Rangers. Jak tento zápas dopadne?

Nepřemožitelný

Nejstarší člen družstva, nováček, miláček diváků, sportovní legenda. Tohle vše v jedné osobě. Film podle skutečné události pojednává o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, který si chce splnit celoživotní sen, a to stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Jak v tomto úkolu uspěje?

Rocky

Kdo nezná Rockyho Balbou, jako by nežil. Boxerská legenda, který dostal šanci a zvítězil. V roce 1977 film získal Oscara za nejlepší film.

K dalším sportovním filmům, které stojí za zhlédnutí patří například Prokletý klub, Vítězství, Fair Play nebo Synové hor.