Nejlepší mysteriózní filmy. Už jste je viděli?

Nejlepší mysteriózní filmy. Už jste je viděli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsou záhady vaším koníčkem? Rádi řešíte různé problémy a přemýšlíte nad nejasnými věci? Vyzkoušejte také popřemýšlet nad těmito snímky, které vás nenechají jen tak v klidu spát. Jaké jsou ty nejlepší mysteriózní filmy?

Zelená míle

Dramatický film s krimi prvky byl natočen podle knižní předlohy Stephena Kinga. V hlavní roli se objevuje Tom Hanks, kterého doplňují David Morse, Bonnie hunt nebo Michael Clarke Duncan. Co se týká hodnocení, se svými 93 % se na www.csfd.cz jedná o 3. nejlepší film vůbec a 7. nejoblíbenější. Děj filmu se odehrává ve věznici, kde sedí ti nejhorší a největší zločinci. Hlavním hrdinou je John Coffey, černý obr, který byl obviněn za zločin, který pravděpodobně nespáchal. Čeká ale na popravu nebo z trestu smrti obviněn nebude?

Sedm

Hlavním hrdinou je zkušený detektiv Somerset, který má posledních 7 dnů do důchodu. Se svým mladým nástupcem jsou přiděleni k mrtvole tlustého muže. Celé tři dny ho někdo nutil jíst a kopl do břicha. V žaludku našli papírek se slovem obžerství. Další den našli druhou mrtvolu se vzkazem lakomství. Očekávají ještě dalších pět mrtvých, Somerset přišel s teorií, že psychopat zabíjí podle sedmi smrtelných hříchů. Zemře všech 7 lidí nebo se detektivům podaří najít sadistického psychopata?

Osvícení

Anglický film, který v sobě ukrývá i prvky hororu či thrilleru. Hlavním hrdinou je spisovatel Jack Torrance, který hledá klidné místo pro psaní svého dalšího románu. Rozhodne se přestěhovat do odlehlého horského hotelu, kde začne pracovat jako správce. Dozvídá se ale o svém předchůdci, který kvůli samotě zavraždil svou ženu a dvě dcery. Zvládne to Jackova rodina bez problému nebo jim samota také přeroste přes hlavu?

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Populární film mezi dětmi, teenagery, ale i dospělými. Už jde o třetí školní rok známého kouzelníka Harryho Pottera. Kouzlení mimo školu, útěk azkabanského vězně, mozkomorové, černá magie. Co se nerozlučitelné trojce ve složení Harry Potter, Hermiona a Ron povede?

Zdroje: