Jaké jsou ty nejlepší filmové muzikály pro pohodový večer?

Jaké jsou ty nejlepší filmové muzikály pro pohodový večer?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jaké by mohly být nejoblíbenější muzikály? Filmový muzikál je zábavou pro celou rodinu, která bez problémů přesahuje generace. I když ne každý film tohoto žánru se stane klasikou, existuje mnoho muzikálů, které se zaryjí do srdcí diváků.

Život v Heigths (2021) – 61 %

„Život v Heights“ byl navržen jako jeden z největších hudebních filmů roku 2020, ale kvůli pandemii COVID-19 se film neustále posouval, až byl nakonec v roce 2021 uveden současně v kinech a na HBO Max.

Snímek natočený podle muzikálu Lin-Manuela Mirandy oceněného cenou Tony se soustředí na Usnaviho (Anthony Ramos), majitele vinárny, který je zaneprázdněn sněním o lepším životě. Muzikál obsahuje nejen krásná písňová a taneční čísla, ale také talentované latinskoamerické obsazení.

Tick, tick… BOOM! (2021) – 73 %

„Tick, tick... BOOM!“ se stal jedním z největších hitů roku 2021. Geniálním tahem bylo jej uvézt na Netflix hned dva dny po premiéře v kinech – tak mohl být i během covidového chaosu zahlédnutý co nejvíce lidmi. Andrew Garfield zde představuje textaře a dramatika Jonathana Larsona.

Muzikál sleduje Larsonův život, kdy se potýká s vrcholy a pády své kariéry, což ho neustále znepokojuje, protože má vždy pocit, že se rozhoduje špatně. Muzikál režírovaný Lin-Manuelem Mirandou má svůj původ na Broadwayi s ohromnými hudebními čísly, která jsou obdivuhodná i na plátně.

Bídníci (2012) – 73 %

„Bídníci“ je jedním z nejikoničtějších dobových muzikálů všech dob, který byl adaptován podle románu Victora Huga. V roce 2012 byl příběh znovu adaptován, tentokrát pro velké plátno.

Film úzce navazoval na muzikál z Broadwaye a soustředil se na Jean Valjeana, vězně, který je osvobozen a později se stane opatrovníkem mladé Cosette. S hvězdným obsazením, které zahrnovalo prvotřídní hollywoodské herce a absolventy Broadwaye jako například Hugh Jackmanna a Anna Hathaway, byl film velkým hitem.

Zdroje článku: