Nejlepší animované filmy aneb u čeho se bude bavit celá rodina

Nejlepší animované filmy aneb u čeho se bude bavit celá rodina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Animované filmy rozhodně nejsou jen pro děti. Mnohé z nich nabídnou kvalitní filmový zážitek i odrostlým divákům. Na které filmy se můžete bez obav podívat se svými ratolestmi?

Shrek

Značně asociální zelený zlobr žije sám v bažině a rozhodně netouží po společnosti ukecaného osla, natož po zachraňování princezny. Jenže přesně to se mu přihodí.

Pohádková parodie vznikla v roce 2001 a bavily se u ní všechny věkové kategorie. Dočkala se ještě tří pokračování a v roce 2017 pronikla na veřejnost informace, že tvůrci z DreamWorks chystají další díl Shrekových dobrodružství.

Lví král

Malý Simba dospívá po boku svých přátel Pumby a Timona v majestátního lvího krále, aby osvobodil říši svého otce Mustafy ze spárů proradného Scara.

U scény, kdy malý lvíček přijde o svého tatínka budete potřebovat kapesník. A pokud to ustojíte, dojde na něj nejpozději u slavné Can You Feel the Love Tonight. Lví král zkrátka patří do zlatého fondu klasických Disneyovek.

Stvoření světa

Na počátku bylo slavné zvolání: Budiž světlo. Ale také mírně roztržitý pán Bůh, oddaní pomocníci v podobě andílku a ďáblík pokušitel. Aneb jak se z biblického „Milujte se a množte se“ stalo „Perte se a žerte se“.

Snímek stvoření světa bývá označován za vrchol české animované tvorby. A to i přesto, že je svým vyzněním částečně poplatný době vzniku. V roli vypravěče se navíc objevil nezapomenutelný Jan Werich.

Jak vycvičit draka

„Noční běs“ zní jako něco, čemu byste rozhodně chtěli setnout jednu až několik hlav. Jenže tenhle animovaný drak nežere princezny a dá se vycvičit. A Škyťák navíc není zrovna prototypem krvežíznivého Vikinga.

Film o přátelství vikingského teenagera a draka Bezzubky se dočkal dalších dvou velmi úspěšných pokračování. U napínavé fantasy se budou bavit všechny generace. Příslovečnou korunou dobře zpracovaného příběhu je podařená animace, zejména věrně ztvárněný pohyb titulní příšerky.