Nejlepší filmové akčňáky minulého roku. Tyhle bomby vám nesmí uniknout

Nejlepší filmové akčňáky minulého roku. Tyhle bomby vám nesmí uniknout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Akční filmy si získávají stále více příznivců a nových akčňáků neustále přibývá. Rok 2020 pro ně nebyl výjimkou a i přes náročnější situaci, se jich vyrojila celá řada. Podívejte se tedy na 5 nejlepších akčních filmů roku 2020, kterým byste měli věnovat pozornost.

Lov - 64 %

Tento méně známý akční thriller dokáže překvapit. O akční ani děsivé scény tu rozhodně nebude nouze a u sledování filmu se nejspíš budete třást strachy. 

Jde totiž o příběh jedenácti lidí, kteří se jednoho dne probudí na mýtině uprostřed lesa. V životě se neviděli a už od začátku tuší, že je čeká něco hodně špatného. Postupně zjišťují, že nebyli vybráni jen náhodou a jejich setkání má mnohem děsivější účel, než si mysleli. Mají se totiž stát lovnou zvěří. Není jasné proč a pro koho, ale teprve teď se ukáže, kdo se vzdá a kdo dokáže vydržet až do konce a přežít.

Film nabízí i vtipné a velmi překvapivé scény, a tak se můžete těšit na dost rozmanitý snímek.

Vyproštění - 69 %

Pokud jste milovníky pečlivě promyšlených a vymakaných akčních scén, pak si užijete i toto nové akční drama od Netflixu.

Neohrožený žoldák v podání Chrise Hemswortha se v něm pouští do velice nebezpečné mise. Chystá se totiž zachránit zločineckému bossovi jeho uneseného syna.

Čeká nás tu tedy pořádná akční jízda s řadou pořádných střílecích scén, které vám nejedou připomenou kultovního Johna Wicka.

Mizerové navždy - 70 %

V tomto pokračování Mizerů se Will Smith a Martin Lawrence vrací zpět do rolí, které z nich udělaly ikony akčních filmů a je před nimi jejich poslední společná jízda. I po tolika letech se tvůrcům podařilo vykouzlit kvalitní akční snímek, kterému nechybí ani řada vtipů a humorných situací.

Narozdíl od minulých dílů se však tato novinka zaměřuje spíše na propojení mezi hlavními hrdiny a pouto, které si za ty roky vytvořili. Kromě oblíbených akčních a vulgárních momentů, zde tedy najdete i několik upřímných a srdečných projevů přátelství.

Tenet - 75 %

V tomto neobvyklém sci-fi akčňáku se v hlavní roli předvede známý John David Washington, který jako elegantní agent CIA bude bojovat za záchranu celého světa.

Temný svět špionů ale skrývá i nečekaná nebezpečí a jeho cesta rozhodně nebude tak jednoduchá. Jeho misi mu navíc zkomplikují hrátky s časoprostorem, ve kterém vůbec neplatí taková pravidla, na která jsme zvyklí.

Kromě Washingtona se mezi herci můžete těšit i na Roberta Pattinsona nebo Elizabeth Debicki.

Gentlemani - 86 %

Tato krimi komedie plná akce by se dala bez pochyby nazvat nejlepším akčňákem roku 2020. Dočkala se totiž velkého úspěchu od diváků i uznávaných kritiků. 

Režie i scénáře se zde ujal proslulý Guy Richie, který za sebou má už režii známého Sherlocka Holmese nebo komedie Podfu(c)k. Tentokrát se mu podařilo na svět přivést podařený příběh britského drogového krále. Toho si zahrál Matthew McConaughey, který se ve filmu snaží své obdivuhodné drogové impérium prodat zámožné dynastii oklahomských milionářů.

Jde prostě o stylový film s promyšlenými postavami, dobrými hláškami a vtipy, u kterého se od začátku do konce ani nebudete mít čas nudit.