Nejhorší filmy všech dob: Avengers Grimm aneb bláznivý mix princezen a superhrdinů

Nejhorší filmy všech dob: Avengers Grimm aneb bláznivý mix princezen a superhrdinů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V roce 2015 vyšel již déle očekávaný Marvel film „Avengers: Age of Ultron“. Produkční firma „The Asylum“, jež se soustřeďuje na dost mizerné mockbustery, stihla i zde naskočit na úspěšný vlak Hollywoodu a zveřejnila o měsíc dříve fantastický fantasy film „Avengers Grimm“.

Princezny se superschopnostmi zachraňují svět

The Asylum“ prostě nezklame. Jednoho krásného dne se producent a univerzální multifunkční destruktivní zbraň firmy David Michael Latt vzbudil s geniálním nápadem: Co, kdyby měly postavy z pohádek bratří Grimmů superschopnosti stejně jako hrdinové v Avengers! Netrvalo dlouho, scénář byl napsaný a film byl natočený (doslova, trvalo to jen 3 týdny a film byl hotový).

Hlavními hrdinkami filmu se staly nám všem dobře známé princezny z překrásných pohádek: Sněhurka, Popelka, Šípková Růženka a Locika. Aby toho nebylo málo, tak se do filmu dostali i Karkulka, Rumpelstiltskin (samozřejmě jako padouch) a Železný John (nejdříve obyčejný člověk, pak padouch a nakonec hrdina). Mimo to má Rumpelstiltskin několik pomocníků, především velkého zlého vlka a armádu zhypnotizovaných zombíků. Zdá se vám to šílené? Taky že to šílené je.

Rumpelstiltskin počal válku v kouzelném království, ve kterém všechny princezny doposud žily v pohodové symbióze. Zabil místního krále (a současně manžela Sněhurky) a donutil Sněhurku, aby mu otevřela magický portál do našeho světa (což je mimochodem její kouzelné zrcadlo). To se povede, jenže Sněhurka ho následuje, a tak se oba dostanou do Los Angeles. Později se přes zrcadlo dostanou do moderní Ameriky i ostatní princezny a vlk. Následuje osmdesátiminutový boj mezi princeznou, Rampelstilskinem, Červenou Karkulkou, zlým vlkem, zombíky, policií a zrcadlem. Dramatický konec ukončí toto věčné bojování proti všemu a každému. Sněhurka zapíchne sama sebe a Rampelstilskin je pak zabit během zničení portálu. Naštěstí se ale Sněhurka v posledních vteřinách probudí, abychom se mohli těšit na druhý díl.

Velmi kreativní rozdělení superschopností

Velmi důležitou součástí snímku jsou jednotlivé schopnosti hlavních aktérů. A musí se uznat: filmaři přeci jen byli docela kreativní.

Sněhurka umí například vyrobit zimu, přeměnit podlahu v led a pokud je to vážné, rostou jí z ruky vražedné rampouchy. 

Šípková Růženka pouhým mávnutím ruky pošle každého nepřítele do světa spánků. A během toho se všechno třpytí. 

Locika si může přivázat na konec copu železnou kouli a cílenými ránami z rychlé rotace zmlátit padouchy. To umí, protože má dlouhé vlasy. Tato koule jí je ale často jen na obtíž, pro Železného Johna není problém tu kouli chytit a přitáhnout si Lociku k sobě, aby ji mohl uhodit.

Popelka umí kouzlit. Zvládne třeba udělat z plachty stabilní plot nebo ze zbraně krásný puget květin. To sice nemá nic společného s tradiční pohádkou, ale budiž.

Červená Karkulka je mistryně v souboji s lukem a šípem. Střílí jako Robin Hood v sukni a loví zlého vlka. 

Rampelstilskin umí takřka všechno. Umí kouzlit, umí falešně pískat, umí hypnotizovat, umí udělat z lidí nekontrolovatelné zombíky, umí udělat z člověka kus chodícího železa, umí zničit dva světy současně, a hlavně umí cokoliv dalšího, co režiséra napadlo. To umí, protože je to prostě Rampelstilskin.

Železný John nic neumí. Ten je jen silný. Hodně silný. Této roli se totiž ujmul Lou Ferrignou, známý kulturista a herec ze starého seriálu „Hulk“. 

Velký zlý vlk umí vrčet jako hladový lev v savaně. Jinak nic. Jednou seskočí ze střechy domu a nic se mu nestane. Ale to asi nepatří do rubriky speciálních talentů.

Avengers Grimm je od začátku až do konce strašně zmatený film. Pochopit děj je těžké, nevšimnout si logických chyb je nemožné. Asylum ví, jak pokazit film, a do tohoto snímku dokázali dát veškerý svůj „talent“. Je to tedy perfektní možnost ztratit 90 minut života. Jedinou zajímavostí je, že jeden ze soubojů se odehrával na stejném místě, kde se natáčel legendární závod z filmu „Pomáda“.