Nejhorší filmy roku 2021: Tyto tvorby se letos vůbec nepovedly – 1. díl

Nejhorší filmy roku 2021: Tyto tvorby se letos vůbec nepovedly – 1. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je jasné, že ne každý letošní film může být dobrý. Některé promarnily dobrý nápad, nějaký film zase nevyužil svůj potenciál a někdy prostě chybělo úplně všechno (ano, mám na mysli tvorby od „The Asylum“). Zde je tedy výběr toho nejhoršího z letošního roku.

6. Music

Sia je bezpochybně talentovaná australská zpěvačka, jejíž písničky v kombinaci se strhujícími videoklipy přináší překrásný zážitek pro uši i pro oči. Ale jak se tak oprávněně říká, „Ševče, drž se svého kopyta“. Její první film (kde se postarala nejen o režií ale i o scénář) ukázal, že ne každý je rozený filmový tvůrce. „Music“ se točí kolem autistické holky Music (Maddie Zieglerová) a její nevlastní sestry (Kate Hudsonová s oholenou hlavou). K tomu se přidá jejich soused (Leslie Odom Jr.), bývalý boxer bojující se smrtelnou nemocí.

Největším problémem je zde zcela jasně obsazení. Sia se rozhodla postavit do hlavní role autistky svou hlavní tanečnici videoklipů, a kritici si jsou jistí, že zrovna ona se tam vůbec nehodí. Kritiku schytal film i z komunity autistů, kteří si nemyslí, že je ztvárnění Music dobré.

5. Lockdown

Jako kritik obvykle oslavuji příklady kreativity v rámci omezení – filmy na jednom místě, jako je například „Země“ z roku 1996 nebo „Pohřben zaživa“ z roku 2010. Minulý rok byl život filmařům kvůli pandemie Covid-19 velmi komplikovaný. To ale není omluva toho, že nám tvůrci filmu „Lockdown“ mohou hodit do ksichtu dvojici, která se během lockdownu připravuje na rozchod, o kterém jsem si docela jistý, že na konci filmu nenastane. Chiwetel Ejiofor hraje domýšlivého buržoazního týpka, zatímco Anne Hathawayová musí online propustit zaměstnance z firmy jejího lhostejného šéfa Bena Stillera.

Jak scénář tak režie zde nevyužily už tak nízkého potenciálu (buďme upřímní, opravdu se chceme po dvou letech pandemie koukat na rozhádaný pár v jednom domě, kteří mají problémy a telefonáty přes Zoom? Asi ne…). Tento film tedy opravdu nepatří mezi must-see tohoto roku.

4. Space Jam: Nový začátek

Kultovní Space Jam byl skutečně skvělý film. Děti se mohly radovat ze známých a milovaných figurek z planety Looney Tunes a dospělí viděli svého sportovního superhrdinu Michaela Jordana ve filmu. Nový díl ale vůbec nedokázal uchopit tu magií a kouzlo původního filmu. LeBron James je možná skvělý basketbalista, herectví se ale nejspíše naučil v crash-kurzu během jednoho víkendu.

A i u figurek si Warner Brothers trochu zničily reputaci. Bugs Bunny, Daffy Duck a spol. sice dělají to, co dělají vždy, za to ale museli zaplatit další postavy z WB-Vesmíru, jako například Baby Jane Hudson, Mad Max, a dokonce jeptišky z filmu „Ďáblové“. Dalším nemilým faktem je, že Looney Tunes nejsou kreslené, ale počítačově animované, a to prostě nevypadá tak dobře.

 

Zdroj: