Něco pro zasmání aneb ty nejpovedenější filmové parodie

Něco pro zasmání aneb ty nejpovedenější filmové parodie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Některé filmy jsou hitem. A některé filmy jsou takovým hitem, že se dokonce dočkají vlastní parodie. Tohle jsou ty nejpovedenější, které si můžete pro zasmání pustit:

Žhavé výstřely

Topper Harley a jeho láska Ramada baví diváky už téměř tři desetiletí, film vznikl v roce 1991. kultovní parodii režíroval Jim Abrahams.

V hlavní roli pilota, který se odmítá vrátit do námořního letectva, odkud byl odejit, a raději volí soužití s indiány, exceloval Charlie Sheen. Krásnou Ramadu ztvárnila italská herečka Valeria Golino. Topper nakonec přes svou nechuť musí zpátky, tajná akce „Spící lasička“ se bez něj neobejde.

Komedie si střílí především z akčních snímků. Na paškál se kromě slavného Top Gunu dostal ale i Tanec s vlky nebo Flashdance.

Čtěte také: Nejlepší policejní komedie všech dob – ve kterých filmech se objevují vtipní strážci zákona

Diktátor

Sacha Baron Cohen už v Boratovi dokázal, že mu není nic svaté. Vtipy, které rozhodně nejsou pro slabé povahy, teď opakuje i v Diktátorovi.

Tentokrát se převtělil do kůže samozvaného vládce země Wadiya, diktátora jménem Aladdin. Jenže nic netrvá věčně a i diktátor může být svržen a musí se o sebe začít starat sám. Teprve potom nastane ta pravá zábava.

Satirická komedie je věnována památce Kim Čong-ila. Svérázným způsobem si utahuje z politiků i ze současného světa. Film doslova prošpikovaný černým a kontroverzním humorem si právem zaslouží označit jako jedna z nejpovedenějších parodií.

Čtěte také: Když se diktátor dostane na plátno aneb filmové parodie na Hitlera

Připoutejte se, prosím!

Jak to dopadne, pokud většina řidicí posádky i cestujících v letadle dostane silnou žaludeční nevolnost? Soudě podle toho filmu vydařenou parodií.

Neodvratnou katastrofu sice odvrátí námořní pilot Ted Striker. Ovšem kdyby ostatní věděli, co je traumatizovaný bývalý pilot zač, možná by se snažili katastrofu naopak poněkud urychlit. Ještěže má k ruce sličnou letušku Elaine.

Ve slavné parodii z roku 1980 si zahrál i Leslie Nielsen. Tomu role pomohla k nastartování kariéry právě v komediálním žánru.

Čtěte také: Pětice nejbláznivějších komedií všech dob. U těchto filmů se budete válet smíchy