Natálie Halouzková ze Zoo a Sestřiček: Jednadvacetiletou herečku si prý herectví našlo samo. Jak před kamerou začínala?

Natálie Halouzková ze Zoo a Sestřiček: Jednadvacetiletou herečku si prý herectví našlo samo. Jak před kamerou začínala?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O Natálii Halouzkové se píše jako o nejkrásnější seriálové herečce. Teprve jednadvacetiletá herečka se odlišuje především svými přirozeně zrzavými vlasy, které jí byly velkou výhodou hned v několika rolích. Už v dětství si ji herectví, jak sama říká, našlo. Jak její začátky před kamerou vypadaly?

Herecké začátky

Natálie se narodila v Jilemnici, dětství prožila ve Špindlerově Mlýně, ale do první třídy už nastupovala v Praze. V hlavním městě bydlí dodnes, což je pro ni pracovně rozhodně velkou výhodou.

Odjakživa prý byla umělecky nadaná. Přestože nepochází z herecké rodiny, odmala ji to k filmu táhlo. Rodiče s tím ale prý byly smíření už dlouho dopředu.

„Myslím, že tušili, co ze mě bude. Od malička si ze mě dělali legraci, že jsem hérečka. Vždycky jsem byla umělecká duše. Kromě herectví se věnuju tanci. Naplňuje mě to a baví,“ popsala herečka pro iDnes.

Ráda říká, že si ji herectví našlo samo a opravdu tomu tak bylo. První zkušenosti s herectvím získala v 11 letech. Se třídou totiž pořádali školní jarmark, a protože jeden z jejích spolužáků hrál v Ordinaci, znal paní z herecké agentury. Ta si Natálie na jarmarku hned všimla a nabídla jí, jestli by si v něčem nechtěla zahrát. Ona pozvání samozřejmě s nadšením přijala a do herecké agentury se zaregistrovala. Poté se přihlásila na casting a první seriálová role byla na světě. Tou pro ni byla role dcery Zuzany Bydžovské v seriálu Gympl s (r)učením omezeným.

Natáčení jí toho spoustu dalo, setkala se s řadou známých herců a určitě to pro ni byl skvělý start kariéry.

„Práce před kamerou mne hned moc bavila. Já si to tedy upřímně moc nepamatuji, ale kdyby mě to nebavilo, tak už bych do toho nikdy znovu nešla,“ svěřila se se svými vzpomínkami v rozhovoru pro Český rozhlas Hradec Králové.

Po Gymplu přišlo ještě několik dalších dětských rolí. Už ve 12 letech si například zahrála mladší verzi hlavní hrdinky ve filmu Něžné vlny (2013) a o něco později se objevila také v komedii Všechno nebo nic (2017).

Kvůli tanci a zpěvu, kterému se poměrně intenzivně věnuje, si na natáčení ale nenajde vždycky čas. Po dvou filmech už si výraznější role zahrála jen v KrejzovýchSestřičkách, Modrý kód a nové Zoo.

Role v Sestřičkách jí otevřela nové možnosti

Sestřičky pro Natálii znamenaly velkou výzvu, ale zároveň lákavou příležitost, takže dlouho neváhala a po roli okamžitě skočila. Natáčení občas bylo hodně časově, psychicky i fyzicky náročné, ale jelikož už měla herečka po maturitě, alespoň ho nemusela kombinovat se studiem. 

„Natáčí se skoro každý den a práce je rozdělena na cykly. Za jeden cyklus se natočí čtyři díly seriálu. Ten cyklus má, tuším, nějakých dvacet dní. Natáčí se, dejme tomu, například pět dní, potom je jeden den volno a zase čtyři nebo pět dní. A tak pořád dál,“ popsala herečka v rozhovoru.

Díky roli sestřičky Kateřiny Kinské se divákům vepsala do paměti a nabídky na nové role začaly hned přicházet. Kromě Zoo už si letos stihla zahrát i epizodní roličku v krimi seriálu Odznak Vysočina.

Úspěšná role jí navíc do života přinesla i nové přátelství. S Barčou, kterou v seriálu představuje Michaela Tomešová, se totiž nepřátelí jen Kateřina ze seriálu, ale i Natálie ve svém běžném životě. Z jejich vztahu ze začátku měla obavy, ale nakonec si herečky sedly víc, než si vůbec mohly přát.

„Já se hrozně bála, když mi řekli, že budu hrát nejlepší kamarádku Míši Tomešové. Je o deset let starší, i když vypadá jako holčička. Máma dvou dětí, odmalička zkušenosti před kamerou, z toho všeho mě přepadala velká nervozita. Musím říct, že jsme si ohromně sedly, zrovna dneska k ní jedu. Moc ráda trávím čas i s jejím manželem Romanem a s jejich dětmi.“, popsala se smíchem jejich vztah pro Novinky.cz.

Jak momentálně vypadá její život?

Studium vysoké školy Natálie prozatím odložila. Hlavním důvodem pro to byla především role v Sestřičkách, která pro ni byla dost časově náročná. I poté se však rozhodla čas využít hlavně k natáčení a ponechat to náhodě. Herectví se ale rozhodně vzdávat nechce, takže kdyby studovat šla, pravděpodobně by šlo o hereckou školu.

„Na hereckou školu se mě všichni ptají, ale je to hodně složité. Řekla jsem si, že si dám rok volno a uvidím, jak se všechno vyvrbí, jestli bude, nebo nebude další práce. Takže krok do onoho studia si nechávám otevřený. Herectví bych ale rozhodně nechtěla opustit. To určitě ne,“ svěřila se před dvěma roky v rozhovoru pro iDnes.

Zkušeností už má ale i bez hereckého vzdělání celou řadu, takže se nemusíme bát, že bychom ji na televizních obrazovkách dlouho neviděli.

Mladá herečka tedy neustále pracuje na nových hereckých projektech, tančí, zpívá a navíc si musí najít nějaký čas i na svého přítele, který studuje fyzioterapii.