Kde se natáčí scény z Ulice mimo byty? Vzpomenete si?

Kde se natáčí scény z Ulice mimo byty? Vzpomenete si?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pražské filmové ateliéry v Hostivaři jsou hlavním dějištěm pro natáčení záběrů seriálu Ulice, ale nejsou jediným prostředím, kde se natáčelo. V článku níže si tato místa s oblíbenými scénami připomeneme. Kdo ví, třeba kolem nich chodíte každý den zrovna vy.

Filmové ateliéry

Hlavním působištěm natáčení seriálu Ulice jsou filmové ateliéry v Hostivaři. Dříve než se na tomto místě začaly natáčet první filmy a seriály, byl zde parní mlýn a Pražské pekárny. Bohužel už hned zpočátku se pekárně nedařilo. Chyběla mouka a peníze. A proto museli být všichni dělníci propuštěni a provoz přerušen. 

Po pěti letech se tento prostor začal využívat pro ateliéry. Filmové ateliéry měly ze začátku také problémy s finančními prostředky. Na chvíli se ateliérů ujal úspěšný obuvník Tomáš Baťa, ten si prostory pronajal. Filmové prostory zažily rozsáhlý požár. Naštěstí se je z darů podařilo zrenovovat a vystavět nové budovy. 

Natáčela se zde například Babička od Boženy Němcové, Liduška, Byl jednou jeden král, Anděl na horách. Ze seriálů zde vznikla mimo jiné Ordinace v Růžové zahradě, Comeback, MasterChef a zejména Ulice

Nikdy nekončící denní seriál, který sleduje přes milion sledujících. Ano, to je Ulice, ve které můžeme sledovat osudy rodin s všedními problémy.

Ulice je obklopena náměstím, činžovními domy, kadeřnictvím, hospodou U Jindřicha, hráčskou dílnou, barem Coolna, různými firmami a kouzelným místem, kde se vyrábějí hračky ze dřeva.

Filmové scény z lavic

Škola, kde se natáčejí filmové scény z lavic, kam chodí všechny děti z Ulice, je původně gymnázium Voděradská v pražských Strašnicích. 

Svatební obřady

Obřadní síň, kde se konala policejní svatba, můžete najít v Uhříněvsi, oddala se zde Vendula Maříková a Pavel Pelc, také Kryštof a Karla. V pražských Nuslích se na radnici konala svatba Roziny Maléřové a partnera Victora.

Hostina ve Škvoreckém dvoře 

Starobylé místo v bývalém statku ve Škvorci – zde se pořádají různé oslavy a důležité příležitosti nebo svatební hostiny. Hostinu zde pořádali Tereza a David Kučerovi z Ulice.

Zámek pro děti bez rodin

Dětský domov, kam byl umístěn malý Vojta, kterému umřela maminka, se nachází v Dolních Počernicích. Tento zámek je v reálném životě také dětským domovem, který byl původně dívčí vychovatelnou manželů Olivových. Později pouze pro chlapce a nakonec pro chlapce i dívky. V současnosti jsou zde skupiny připomínající rodiny, které žijí společně v zámku v bytech. 

Poslední procházka u Libenské kolonády

Kolem Libenské kolonády v Poděbradech, která je v pojmenována podle zakladatele české kardiologie Prof. Dr. Václava Libenského, se v seriálu Ulice na zahradě švýcarské kliniky procházeli Tomáš Jordán se Zdenou Procházkovou. Tato procházka byla její poslední před asistovanou sebevraždou. 

Koupání v pražské fontáně Grébovka

Zamilovaná Tereza Jordánová a David Kučera společně byli v krásném parku v Havlíčkových sadech, kde se nachází fontána ve které se společně koupali.

 

Zdroje: