Na druhém dílu Jokera se už pracuje. Kdy se film dostane do kin a na koho a co se těšit

Na druhém dílu Jokera se už pracuje. Kdy se film dostane do kin a na koho a co se těšit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Díky neuvěřitelnému úspěchu Jokera v podání Joaquina Phoenixe se už můžeme těšit na jeho filmové pokračování. To sice ze začátku vůbec nebylo v plánu, ale nyní už se na něm už pracuje. Podívejte se, o co v něm půjde, kdy bude vpuštěn do kin a na další zajímavosti o jeho natáčení.

Loňský Joker přinesl opravdu nečekaný úspěch, který byl završen řadou ocenění. Ty byly samozřejmě zasloužené, jak už za výborný herecký výkon Joaquina Phoenixe, tak za neuvěřitelný příběh zkrachovalého komedianta Arthura Flecka. Co ale chystá pokračování filmu zatím není vůbec jasné.

Režisér Todd Phillips nejdříve prohlásil, že pokračování rozhodně není v plánu, protože by už bylo jen nudné a zbytečné. Jeho názor se však změnil, když viděl, jak film zaplnil kina. Snímek totiž vydělal miliardu dolarů. A zdá se, že tato částka na rozhodnutí o druhém dílu měla svůj podíl.

Koho a co čekat?

Když Joaquin Phoenix za svůj výkon obdržel Oscara za Nejlepšího herce, není divu, že by to s ním Warner Bros. chtěli zkusit ještě jednou. A diváci by s nimi určitě souhlasili. S Joaquinem Phoenixem bychom tedy snad měli počítat. 

Vrátí se samozřejmě i další herci z prvního dílu. Mezi nimi by měla být i Zazie Beetz v roli Jokerovy sousedky Sophie. 

Stále se ale neví, jestli se v pokračování dočkáme i Batmana, který v prvním dílu představen byl. DC pro něj totiž chystá samostatný film, ve kterém si hlavní roli zahraje Robert Pattinson.

O čem ve filmu půjde zatím také moc jisté není. 

Na konci prvního filmu se Arthur Fleck totiž zcela změnil v nebezpečného zločince a skončil zavřený v blázinci. Konečná scéna ukazuje Arthura, jak tančí na chodbě nemocnice a nechává za sebou stopy od krve. Konec není úplně jasný, ale nejspíš zabil doktora, který se ho snažil vyléčit.

Příběh tedy může pokračovat přesně tam, kde skončil. Mohli bychom tedy očekávat, že když je Joker stále naživu, pokusí se o útěk. Pokud ale pravděpodobně nepůjde o spojitost s Batmanem, pokračování by se mělo odehrávat jen z pohledu Jokera v jeho vlastním filmovém vesmíru.

Kdy dorazí do kin?

Joker 2 by se své premiéry měl dočkat pravděpodobně v říjnu 2021. Původně byla plánovaná dříve, nicméně kvůli koronaviru se podobně jako u ostatních filmů i natáčení Jokera odložilo. Scénář je už z části napsaný, a tak doufejme, že vzniku nového filmu už nic bránit nebude.

Nám tedy zatím nezbývá nic jiného než čekat a uvidíme, čím nás novinka nakonec překvapí.