Na dřeň – Survivor Česko & Slovensko 2023: Psycho na kmenové radě a smutek pro fanoušky Švanciho

Na dřeň – Survivor Česko & Slovensko 2023: Psycho na kmenové radě a smutek pro fanoušky Švanciho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už od začátku reality show bylo jasné, že pořadatelům určitě neušlo, jaký potenciál je v Jirkovi. Jirka byl tak do hry dosazen záměrně. Určitě by si zasloužil označení „škodná”. To, co předváděl, bylo pro velkou část diváků už za hranou běžného chování.

Účast Jirky určitě splnila účel. Na sociálních sítích se hodně jeho chování ve hře řešilo a hra byla určitě díky jeho postavě hodně sledovaná. Jedni ho nenáviděli (ti jen s obavami budou až do konce sledovat, zda se manipulátor nevrátí), jiní ocenili jeho vytrvalost a cílevědomost. To si však trochu pokazil svým zbabělým útěkem. Nesnesl pomyšlení, že by ho ve hře někdo přelstil, a hodně se bál Johanky. Nejspíš tak jen hledal důvod, aby mohl odejít ve velkém stylu. Ten našel v okamžiku, kdy se nesměla vyřadit žádná žena. Nejspíš byl do poslední chvíle přesvědčený, že se dokáže Johanky zbavit. Rozhodně mu neušlo, že si, na rozdíl od něj, získává u Rebelů daleko větší podporu. 

Pro fanoušky Švanciho byla poslední epizoda smutná. Švanci patřil mezi bezkonfliktní lidi a snažil se přežívat i přesto, že kvůli výměně hráčů zažil opravdový hlad. Nenajedl se u Hrdinů, protože v té době hodoval kmen Rebelů, a po Tomášově promyšleném odchodu bohužel přesila přešla k Hrdinům, takže Švanci hladověl dál u Rebelů. 

Po vyřazení dokázal Švanci jako sportovec prohru přijmout. Přiznal, že 37. den byl už hodně slabý a ani sekání dřeva mačetou, které rozhodlo o jeho cestě domů, není jeho silnou stránkou. Odchod ho zamrzel hlavně kvůli fanouškům. 

Pro TV Nova popsal své pocity ve hře, které byly velmi smíšené. Survivor jeden den miloval a další nenáviděl. Během pobytu chtěl končit asi od dvacátého dne, ale vždy ho nadchlo něco, co ho vrátilo do pohody.  

I přes vyřazení je na sebe pyšný, že to vydržel tak dlouho, protože přišel z komfortního prostředí do naprosté nepohody a považuje se za rozmazleného člověka. Kromě fyzické náročnosti zmínil i velké emoční vypětí. Problém vidí hlavně v tom, že nikdy si člověk nemůže úplně sednout se všemi lidmi. Na ostrově tak v případě neshod nemá jeden kam utéct a musí s nimi být v kontaktu 24 hodin denně.  

Poslední den se už necítil vůbec dobře a tělo mu začínalo vypovídat službu. Je však rád, že to nevzdal sám. Moc se mu také nelíbila ta tzv. sociální hra, a hlavně před kmenovou radou to bylo kvůli všem těm spekulacím a skrytým dohodám spíše nepříjemné. Naopak vyzvedl soutěže, které jsou propracované do posledního detailu. 

Těším se na to, jak se nažeru!

Takto upřímně se vyřazený sportovec vyjádřil na kameru. Samozřejmě se těšil i na svou velkou rodinu, ale touha po jídle nad vším převládala. 

Zdroje článku: