Užvaněný Kolman, pohledný Adam a další ošetřovatelé v ZOO

Užvaněný Kolman, pohledný Adam a další ošetřovatelé v ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zoologická zahrada je v seriálu dějištěm mnohých zvratů, spojuje většinu postav a vznikají zde nové vztahy a zápletky. Nedílnou součástí každé zoo, a tedy i naší seriálové, jsou ošetřovatelé – ale jak dobře je vlastně znáte?

Adam „Haďák“ Hruška (Šimon Bilina)

Z ošetřovatelů na obrazovkách nejčastěji vídáme vnuka bývalého ředitele zoo Adama Hrušku – a není divu. Tento pohledný, ale na první pohled nepřístupný mladík v sobě skrývá více, než se zdá. Většina zaměstnanců zoo ho rychle odsoudila – samotářský, protivný podivín s násilnickými sklony – a někteří o něm dokonce říkají, že je zločinec!

Ale Anička (Sid) Novotná (Michaela Pecháčková) se nenechá odradit ostatními ani nejednou Adamovou kousavou poznámkou a svou milou, ale neústupnou povahou dokáže alespoň trochu pootevřít jeho obrněnou skořápku. Pod tou se skrývá hrdina, který neváhá nasadit pro ostatní život, hrdina s rozervaným srdcem a jizvami z minulosti. Své nitro odhaluje čím dál víc. V nedávném díle dokonce Sid přinesl k narozeninám kytici!  

Adamovi v pavilónu plazů asistuje Robert Kodym. Je to nenápadná postava, ale občas dokáže s dějem pořádně zamíchat – tak například právě kvůli zranění Boba musela na jeho místo po bok Haďáka přes oboustrannou nechuť nastoupit Anička a jejich sbližování i přes spoustu překážek mohlo naplno začít.  

Michal Novotný (Franta Kolman), zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

František Kolman (Michal Novotný)

Franta Kolman – ošetřovatel a průvodce s kloboukem dobrodruha a sebevědomím hollywoodské hvězdy. Zdá se, že jeho téměř nadpřirozenou schopností je vycítit přítomnost ženy bez mužského doprovodu, rychlostí blesku se před ní objevit a nabídnout jí soukromé průvodcovské služby. Přestože se lichotkami snaží okouzlit nejednu návštěvnici či ošetřovatelku, nikdy se mu nedaří získat si jejich pozornost (tedy kromě případů, kdy si na něj dotyčné ženy jdou stěžovat ředitelce).

Radek Daňhel (Bob Klepl)

Pravým opakem užvaněného Kolmana je Radek Daňhel, alespoň co se týče milostného snažení. Je to ošetřovatel nosorožců a starý mládenec, který stále žije se svou matkou. To je jedna z mála věcí, které o něm víme. Do svého soukromí nám dává nahlédnout – donucený situací – až když ho v zoo shání exekutor a žádá po něm splacení nezanedbatelné částky. Vychází najevo, že se na jeho jméno zadlužila bláznivá maminka. Že by jeho život s ní nebyl tak pohodlný a idylický?   

Ladislav Hampl (Jarda Vaníček) zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Josef Jírů (Oldřich Navrátil)

V práci se stará o slony, doma chová králíky. Ale ke spokojenosti mu chybí ještě jeden kus do sbírky. Půvabná kolegyně Stáňa Smíšková (Vanda Hybnerová). Přestože má Josef krásnou a oddanou ženu, dává Stáně velice okaté návrhy, napíše jí milostný dopis, a dokonce se na důkaz síly své lásky sbalí a odchází z domu – ovšem jen na dobu, kdy je manželka v lázních.

Jaroslav Vaníček (Ladislav Hampl)

Jarda Vaníček je zapálený ošetřovatel hrošíků – a nedá si ani od nikoho (včetně ředitelky Roklové) líbit, když jejich chov něco ohrožuje. Pocit ohrožení naopak on sám vzbuzuje ve fotografovi Robertu Kajnarovi (Jan Vápeník) – ten by se rád ucházel o ošetřovatelku Elišku (Lucie Polišenská), ale stále se mu nedaří její přízeň získat. To Vaníček s Eliškou na rande byl, a ačkoli se z toho nic nevyvinulo, Robert v něm stále vidí soupeře a nemůže pochopit, jak si mohl nechat Elišku proklouznout mezi prsty.

Zdroj článku:
  • Autorský text