Možná přijde i kouzelník: Jak manažersky zvládnout nedostatek gumiček anebo návod, jak se zbavit gigantického klíštěte

Možná přijde i kouzelník: Jak manažersky zvládnout nedostatek gumiček anebo návod, jak se zbavit gigantického klíštěte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kaiser a Lábus – při vyslovení jmen této dvojice se každému televiznímu divákovi střední generace vybaví estrádní pořad „Možná přijde i kouzelník“, plný veselých scének, které už za ty roky zlidověly.

V posledních letech už herce společně tak často nevídáme, ale jejich humor nám naštěstí zůstal a občas se na obrazovkách tato sehraná dvojice objeví.

Oba herci za sebou mají dlouhou a úspěšnou kariéru.

Oldřich Kaiser

Oldřich Kaiser debutovat v roce 1971 ve filmu „Kat“. Z jeho tvorby si připomeňme rošťáckého studenta ve snímku „Setkání v červenci“ (1978), temperamentního Itala v komedii „Slunce, seno, erotika“ (1991), charismatického Jana v příběhu „Obsluhoval jsem anglického krále“ (2006) nebo jako Františka v úsměvných komediích Marie Poledňákové „Líbáš jako Bůh“ (2009) a „Líbáš jako ďábel“ (2012).

Podle mínění hereckých kolegů a režisérů, je Oldřich Kaiser jeden z nejlepších českých herců současnosti. Jeho démonem se v minulosti stal alkohol a herec si prošel těžkým obdobím i protialkoholní léčbou.

Jiří Lábus

Jiří Lábus je nezapomenutelný jako Rumburak v televizním seriálu Arabela (1980). Televizní diváky už desítky let baví jako Béďa v Troškově trilogii „Slunce, seno, …“ (1984–1991). Výraznou stopu zanechal v dabingu a nikdo by Marge ze seriálu Simpsonovi nenamluvil lépe.

Dvojice komiků

Oldřich Kaiser a Jiří Lábus už se jako komici doplňovali v roce 1975, kdy bavili diváky v pořadu „Kabaret u dobré pohody“. Kromě jejich nejpopulárnějšího pořadu „Možná přijde i kouzelník“ se objevili i v pořadech „Dva z jednoho města“, „Zeměkoule“, „Letem světem“. Bavili také posluchače s rozhlasovým seriálem „Tlučhořovi“.

Je škoda, že televize už nemají o nové projekty těchto umělců zájem, a i když komici nabízeli opakovaně různým TV stanicím své projekty, nikdy ke spolupráci nedošlo. Diváci by samozřejmě ten starý osvědčený humor viděli rádi a zájezdová představení komiků byla vždy vyprodaná, ale TV stanice cílí zřejmě na jiné skupiny diváků.

Možná přijde i kouzelník

„Kouzelník“ byl sice estrádou, ale s detailně propracovaným humorem a s odvážným parodováním poměrů v tehdejší společnosti. Pořad měl původně uvádět Kaiser a Korn, ale Kaiser přesvědčil dramaturgii o kvalitách Jirky Lábuse. A Lábus zase přivedl Jaroslavu Hanušovou.

Celkem bylo v letech 1982 až 1992 natočeno 16 dílů včetně jednoho vánočního a jednoho silvestrovského speciálu. V roce 2000 byl ještě odvysílaný sedmnáctý díl na Silvestra.

Fráze „Mám s sebou seknout?“ nebo „Cože? Nepřišly gumičky?“ a podobné hlášky už zlidověly a alespoň některé scénky občas vídáme v různých střihových pořadech z archivu ČT. Kaiser ve škole jako nepozorná puberťačka nebo jako číhající klíště v lese je naprosto geniální.