Představitelka hospodyně Ilonky ze ZOO slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?

Představitelka hospodyně Ilonky ze ZOO slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezi podzimní oslavence z řad herců a hereček seriálu ZOO se řadí také Ludmila Zábršová-Molínová, která své narozeniny slaví první říjnový den. Co o Ludmile a její postavě hospodyně Ilony víme?

Ludmila Zábršová-Molínová se narodila 1. 10. 1949 v Praze. Na rozdíl od většiny hereckých kolegů se však nevěnovala přímo studiu herectví, nýbrž mnohem specifičtějšímu odvětví umění, a sice loutkoherectví. Následně působila v řadě prestižních pražských divadel (Albatros, Semafor, Hudební divadlo Karlín apod.). V současné době nemá stálé angažmá, a kromě nepravidelných inscenací se věnuje také dabingu či vystupováním v rámci představení historického šermu. (zdroj)

Osobní život neměla Ludmila vůbec jednoduchý. V minulosti jí totiž doktoři diagnostikovali rakovinu prsu. I přes docházení na preventivní prohlídky zprvu její lékař neshledal výsledky testů znepokojujícími. Později se však při řádném vyšetření rakovina potvrdila. Pro Ludmilu to byl velký psychický šok, jelikož se bála, že kvůli závažnosti choroby přijde o prso. Naštěstí i díky podpoře jejího okolí se ale léčba rakoviny zdařila a Ludmila Molínová si tak mohla oba prsy ponechat. I přes náročný průběh celé nemoci si pak herečka zachovala pozitivní přístup k životu a celkový optimismus, který je znát mimo jiné i na jejím vystupování v seriálu ZOO.

Herečka Ludmila Molínová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zde Ludmila Zábršová-Molínová hraje roli hospodyně Ilony Liškové, která pracuje v domácnosti soudce JUDr. Petra Kříže. Petrovi tak pomáhá s vařením, úklidem a jinými povinnostmi, které po smrti jeho ženy a matky dětí Bena a Sofie zkrátka neměl kdo zastávat. 

Při práci se pak Ilona seznámí i s Viky Janečkovou (Eva Burešová), která do rodiny Křížových nastoupí jako chůva. Obě ženy se prakticky okamžitě skamarádí a společnými silami pak bojují s každodenními problémy, které v domácnosti pana soudce vyvstávají jeden za druhým. 

Většinu komplikací má pak na svědomí Petrova přítelkyně Markéta, kterou se nakonec Iloně a Viky s pomocí Petrovy maminky Danuše i dalších přátel podaří z Petrova života dostat (snad) nadobro. Situace se však souběžně komplikuje tím, že si Viky vymyslí své dvojče Alex, které začne mít s Petrem romantický vztah. Vše se tak opět zamotává a Ilona je jednou z klíčových postav, které se snaží celou situaci držet na uzdě a kočírovat tak, aby nebyly následky původního nápadu Viky katastrofální. Navíc také zastává názor, že Viky a Petr by měli skončit spolu, takže i této události se snaží vlastním dočiněním dosáhnout. 

Za naši redakci přejeme Ludmile Molínové vše nejlepší, stejný elán a psychickou sílu, které v minulosti našla v boji se zákeřnou nemocí, a v neposlední řadě hodně zdraví a štěstí v profesním životě i mimo něj!

Zdroje článku: