Mladá, krásná a talentovaná: Kdo je Amelie Pokorná?

Mladá, krásná a talentovaná: Kdo je Amelie Pokorná?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Amelie Pokorná pochází z herecké rodiny. Její profesní směřování tak bylo předurčeno už od raného věku. Úspěch slaví především v televizi. Kde můžete tuhle mladou hereckou naději nyní vidět?

Dítě z herecké rodiny

Amelie Pokorná se narodila jako druhé dítě v roce 2004 do rodiny herečky Lucie Zedníčkové a televizního producenta Víta Pokorného. Má ještě staršího bratra Mikuláše.

Rodiče ji záhy začali brát do divadla. Ačkoli sama mladá herečka poznamenala, že to bylo spíše proto, že v rodině dvou vytížených rodičů ji neměl kdo hlídat.

K umění to tak mladou slečnu táhlo odmalička. Jako první rovnou přišla role ve filmu, Amelie dostala roli v českém muzikálu V peřině. Roztomilá, tehdy teprve šestiletá holčička si v něm zahrála dceru Lucie Bílé

První divadelní roli získala v Městském divadle v Brně, když jí bylo osm. Objevila se v muzikálu, pak následovala činohra v podobě hry Cyril a Metoděj.

Další posun v herecké kariéře přišel se seriálem Krejzovi. A ačkoli tomu mnozí nehodlali úplně věřit, k roli se Amelie nedostala přes protekci od slavné maminky, ale úplně obyčejnou cestou: Vyrazila na casting.

Talentovaná herečka a tanečnice

A právě když se dostala do seriálů a začala se objevovat na obrazovce, začalo se o téhle talentované slečně více mluvit. V současné době můžete tuhle hereckou naději pravidelně vidět v seriálu Sestřičky.

Sympatická mladá herečka studuje konzervatoř a ačkoli o tom skromně příliš nemluví, je i nadanou tanečnicí. V německém Offenburgu se účastnila mistrovství světa v contemporary, moderním výrazovém tanci, který bývá popisován jako umění na rozhraní moderního tance a baletu. Amelie Pokorná v této kategorii zvítězila.

Musela se však vyrovnat i s nepříliš příjemnou nálepkou „malá Zedníčková“. Její maminka Lucie však v jistém rozhovoru poznamenala, že dnes šestnáctiletá Amelie vnímá herecký svět díky tomu, že v něm vyrostla, jako zcela normální. Věří proto, že rodinné „dědictví“ je spíše výhoda a dceři popularita do hlavy rozhodně nestoupne.