Leoš Noha v seriálu Místo zločinu České Budějovice hraje zpomaleného policajta, který miluje pivo

Leoš Noha v seriálu Místo zločinu České Budějovice hraje zpomaleného policajta, který miluje pivo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Policista, jehož herec Leoš Noha ztělesňuje v novém kriminálním seriálu Místo zločinu České Budějovice, není nejsilnějším článkem týmu, alespoň pokud jde o míru inteligence. Přesto svými postřehy pomůže vyřešit nejeden případ. Mysl mu asi zbystřuje pivo.

Není nejchytřejší, přesto přispívá k vyřešení případů

Po oblíbených kriminálních seriálech Místo zločinu Plzeň (2015) a Místo zločinu Ostrava (2020) přišla tentokrát řada na jižní Čechy, a tak letos zavítal na obrazovky třináctidílný seriál režisérů Jiřího Chlumského a Jana Hřebejka s názvem Místo zločinu České Budějovice. V hlavních rolích v něm účinkují David Novotný, Pavla Beretová, Judit Pecháček, Filip Březina, Jitka Schneiderová, Martin Myšička a také Leoš Noha. Ten zde hraje tak trochu zabedněného policajta, který se ale vyzná v povaze místních obyvatel.

Vyznačuje se tím, že s sebou pořád někde tahá lahve s pivem. Pivečko, to je jeho! Vlastní je mu i pivní humor. Jak herec podotýká, charakter postavy určili scenáristé jen částečně, zbytek si dotvořil sám. Dříve už si zahrál i mazanější policisty, ale role pomalejších troubů mu prý pasují. Přirovnává se k Watsonovi – není to sice chytrý Sherlock Holmes, ale občas může mít dobré nápady, které dopomohou k vyřešení zapeklitých případů.

Místa natáčení se mu líbila, i když mu někdy byla kosa

V poslední době se mluví hlavně o zdraví herce Leoše Nohy. Hvězda seriálu Okresní přebor je totiž už více než dva roky na seznamu čekatelů na nové srdce. Lékaři mu zatím voperovali defibrilátor, aby nejdůležitější orgán v těle hlídal a při případné zástavě znovu nahodil. Leoš Noha se navíc rozhodl v zájmu zachování zdraví zcela změnit životní styl. Odešel z divadla, trochu zvolnil a omezil i přísun skleniček. Transplantaci srdce si tak nakonec mohl dovolit odložit. Díky tomu také mohl přijmout výše zmíněnou roli policisty. Natáčení v krásné jihočeské krajině ho však nenadchlo tolik, jak by asi mělo. Bylo tomu tak proto, že natáčení probíhalo na dvou zámcích, kde mu prý byla příšerná zima. Člověk tak ani neocení, že má atraktivní památky jen sám pro sebe.

„Obecně mě ale prostředí, ve kterých jsme se během natáčení pohybovali, strašně bavila,“ doplnil v rozhovoru pro Deník. „Ať už jsme se nacházeli v Českém Krumlově, který je naprosto úžasný, nebo v Blatné, Hluboké nad Vltavou, na Lipně nebo na Šumavě.“

Leoš Noha a Eva Decastelo na křtu kalendáře Savour
Leoš Noha a Eva Decastelo na křtu kalendáře Savour. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Detektivkám by neměl chybět humor

Co se týče akčních scén, Leoš Noha je nemá moc v oblibě. Hlavně když zahrnují nutnost trénovat střelbu na střelnici. Jak sám říká, nevlastní ani řidičský průkaz, který vlastně už také v jistém smyslu považuje za zbroják. „Nemám rád akční scény,“ přiznal deníku Aha! a dodal, že se na ně rád podívá v amerických filmech, ale v případě českých se tomu spíše zasměje. Vážné kriminálky ho příliš nebaví. Má rád, když je v detektivkách alespoň špetka humoru.