Miroslav Šimůnek z Ulice oslaví dnes své narozeniny

Miroslav Šimůnek z Ulice oslaví dnes své narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzpomínáte na tělocvikáře Viktora Vernera, kterého v Ulici jednu dobu ztvárnil Miroslav Šimůnek? Stejně jako později Hynek Urban vzbuzoval ve škole rozruch, kudy chodil. Herec, který už v Ulici nehraje, bude mít 5. dubna 44 let.

Viktor Verner – tělocvikář, jogín a duchovní myslitel

Miroslav Šimůnek ztvárnil v Ulici ne úplně typickou postavu. Na pohled to byl velmi pěkný a sympatický učitel tělocviku, který by mohl mít v posteli snad každou ženu, kdyby chtěl. Jenže on nebyl žádný proutník. Ačkoliv mu nápadnice padaly k nohám, měl to Viktor Verner se ženami velmi komplikované.

Rozhodl se totiž jít duchovní cestou a hledat životní rovnováhu. To se jaksi neslučovalo s tím, že by měl mít v posteli pokaždé jinou ženu. Přesto se mu tam dostala Monika Farská – tehdy studentka gymnázia, která v profesorovi našla zalíbení, a dokonce s ním odcestovala do Ugandy, aby pomáhala místním dětem s rozvojem škol.

Tělocvikář Viktor Verner byl trnem v oku všem mužům ve svém okolí. Nejenže mu to zatraceně slušelo, nýbrž měl i to, co většině mužů chybí – cit a zdrženlivost. Z toho šly ženy do kolen ještě více. Viktor Verner nastoupil na školu jako učitel tělocviku a biologie. Svůj kabinet sdílel s Miriam Hejlovou a Lenkou Drápalovou. Konkrétně ta z něj taky byla v sedmém nebi. Později ji okouzlil také jiný učitel tělocviku – Hynek Urban.

Viktor Verner hledal rovnováhu a své místo v životě

Miroslav Šimůnek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Viktor Verner začal tvořit pár se studentkou Monikou Farskou, které hned padl do oka. Společně sdíleli nejen zalíbení jeden pro druhého a postelové radovánky, nýbrž také charitativní cítění. Když Monika odmaturovala, odjela s Viktorem Vernerem do Ugandy. Tam zjistili, že jejich vztah nemá smysl, z Afriky se Monika vrátila sama. Doma pak potkala Kryštofa Máru, se kterým chvíli tvořila pár.

Ten však její nadšení pro Afriku nesdílel, a proto jí nebyl souzený. Dějový příběh Moniky Farské proto končí podobně jako dějová linka tělocvikáře Viktora Vernera. Monika odjíždí do Afriky a v seriálu se už ukazuje jen její maminka Jitka Farská – herečka Ilona Svobodová.

Na Vernerovo místo nastoupil Hynek Urban

Z rozhodnutí Viktora Vernera zůstat v Ugandě byly smutné všechny studentky na gymnáziu, stejně tak i učitelka Drápalová. Ta pak začala rozvíjet vztah s Hejlem, přesto si však dalšího tělocvikáře v pořadí nenechala ujít.

Po Vernerovi byl Roman Vojtek coby Hynek Urban dalším sexy tělocvikářem, z kterého se učitelkám i studentkám podlamovala kolena. Právě on Drápalovou svedl, což ohrozilo její vztah s Hejlem. Ani on neměl o studentky nouzi – podobně jako spal Viktor Verner s Monikou Farskou, on měl Gábinu Pumrovou. S tou se jeho dějová linka začala rozvíjet trochu jiným směrem, než učitel bez závazků čekal.

 

Zdroje: