Million Dollar Baby: Film získal jednu cenu za druhou, původně to na ceny ale nevypadalo

Million Dollar Baby: Film získal jednu cenu za druhou, původně to na ceny ale nevypadalo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se v tělocvičně objeví mladá Maggie s tím, aby ji Frankie Dunn trénoval, dostává se jí záporné odpovědi. Naštěstí se poblíž nachází bývalý boxer Eddie Scrap-Iron Dupris, kterého si naprosto získá. Svou odhodlaností a pílí si nakonec získává i trenéra Dunna, který ji přivede do skutečného světa boxerů. Jak se ale všichni poperou s tragédiemi, které je potkají?

Námět snímku tvořila sbírka příběhů bývalého manažera

Předlohou k filmu se stala kniha od boxerského manažera F. X. Toole. Ve skutečnosti se ale jmenoval Jerry Boyd a knihu vydal pod pseudonymem. Svůj další příběh už ale napsat nestihl.

Uvedení do kin se zpočátku jevilo tak, že film bude naprostý propadák

Kvůli počátečnímu úvodnímu víkendu, kdy výdělek filmu činil pouhých 179 953 dolarů z osmi kin, dávala všechna studia od marketingové podpory 18milionového snímku ruce pryč. Jenže snímek byl natolik oceněn, že se jeho sledovanost zvedla, a dokonce překročil hranili 100 milionů diváků.

Film získal jedno ocenění za druhým

Hlavní hrdinka filmu Hilary Swank získala za svou roli jak Oscara, tak Zlatý glóbus. Dále si film odnesl ceny v kategorii Nejlepší film, režii, nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli, kterou si zahrál Morgan Freeman, a spoustu dalších.

Která herečka si také mohla zahrát Maggie?

Hlavní role Maggie byla původně zamýšlena buď pro Ashley Judd, nebo Sandru Bullock. Ale díky tomu, že Hilary Swank prošla při přípravě na roli náročným tréninkovým programem, při kterém nabrala 10 kilogramů svalové hmoty, roli získala okamžitě.

A koho měl hrát Morgan Freeman?

Také herec Morgan Freeman, jenž ve filmu ztvárnil roli Eddieho, si měl původně zahrát trenéra Dunna. Nakonec se ale rozhodl pro Eddieho. Roli Dunna získal Clint Eastwood, který film i režíroval.

Film můžete vidět 28.11. ve 23.05 hodin na televizi Prima MAX.