Milionová sledovanost nové minisérie Poslední oběť svědčí o dobře zvoleném tématu a hereckém obsazení

Milionová sledovanost nové minisérie Poslední oběť svědčí o dobře zvoleném tématu a hereckém obsazení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci už měli možnost se seznámit s hlavní sourozeneckou dvojicí – psychoterapeutkou Stelou Skoumalovou, kterou ztvárnila Markéta Plánková, a s jejím trochu tajemným bratrem Albertem Machem, kvůli kterému si Marek Lambora odskočil od natáčení Specialistů do kněžské sutany.

Stejná dvojice zaujala i diváky v televizním vysílání ve čtyřdílné minisérii Poslední oběť, v níž dostává hodně prostoru právě Marek Lambora. Jako kněz ve vesnickém kostele si krátí chvíli pěstováním bylin a výrobou přírodních léčivých mastí, které rozdává mezi své farníky.  

Když se mu naskytla příležitost zapojit se do velice zajímavého výzkumu pro vývoj léku na léčbu rakoviny, který vedla jeho profesorka biologie z vysoké školy, neváhal ani chvíli – nabídku hned přijal. 

Když je vedoucí výzkumu, Táňa Hrubanová, zavražděna, podezření padá nejen na jejího manžela, archeologa Tomáše Hrubana (Lukáš Vaculík), ale i na vědce v sutaně. A na povrch vyplouvají dávná tajemství, která trochu kriminalistům, v čele s Fučíkem (Marek Němec), komplikují práci. 

Marek Lambora dokáže i kněze zahrát velice přesvědčivě. Kdyby byly v církvi takoví fešáci, nejspíš by byly lavice v kostelech plné.  

Archeolog Hruban potkává oba sourozence – a krásně sourozeneckou dvojici v seriálu doplňuje. Lukáš Vaculík se konečně v pokročilejším věku dočkal dramatických rolí, které mu navíc opravdu jdou. Jako inženýr Hruban je přesvědčený, že se jeho zavražděná manželka Albertovi zpovídala, a tak by rád alespoň po smrti odhalil všechna její tajemství. Albert však nemá chuť se někomu svěřovat, protože život zavražděné vědkyně byl propleten s tím jeho mnohem více, než si všichni myslí.

Tomáš Hruban začne docházet na vdovskou terapii ke Stele, přičemž se hodně sblíží. On to ale nedělá úplně nezištně – doufá, že by se přes Stelu mohl více přiblížit nedostupnému Albertovi. Jenže ani sestra nemá na faráře neomezený vliv, přestože je oba pojí silné pouto pohnuté minulosti. Pozornost empatického archeologa však Stele není nepříjemná, a protože v manželství to nemá zrovna úplně ideální, snadno si vytváří k Hrubanovi specifický vztah, který možná přeroste v něco víc. 

Markéta Plánková hraje roli psychoterapeutky stejně věrohodně jako Lambora kněze. Je sice na první pohled křehká, ale ve své práci je vyhlášenou kapacitou a dokáže velice snadno u lidí vzbudit důvěru. Ona sama ještě neví, co jí k archeologovi přitahuje, ale jejich vztah je rozhodně důvěrnější než ten, který běžně udržuje s ostatními klienty. Navíc – i Stela má své noční můry a vypadá to, že by právě její nový pacient mohl být její medicínou.  

Příběh napsalo sesterské duo Kateřina a Jitka Bártů. Představí se v něm celá řada skvělých herců, kteří ve středeční večery nabídnou zajímavou a napínavou podívanou. 

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text