Která role Michaele Badinkové sedla lépe? Lenka Drápalová nebo Alena Mázlová?

Která role Michaele Badinkové sedla lépe? Lenka Drápalová nebo Alena Mázlová?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečku Michaelu Badinkovou jste mohli na Nově vídat hned ve dvou seriálech – nejdříve v Ulici a později v Ordinaci v růžové zahradě. Zatímco v Ulici si zahrála učitelku, v Ordinaci působila jako doktorka. Ve které roli se vám líbila více?

Herečka Badinková byla více přirozená v roli učitelky Lenky Drápalové 

Jak Ulice, tak také Ordinace v růžové zahradě má své skalní fanoušky, a proto bychom nechtěli rozhněvat ani jednu stranu. Přece jen ale máme za to, že role učitelky Lenky Drápalové sedla herečce Michaele Badinkové o poznání více. Čím to může být? Možná je to tím, že od křehké a romantické učitelky se jen těžko přecházelo k ambiciózní doktorce Mázlové. A to i přesto, že v Ordinaci rozhodně nehrála žádnou mrchu. V Ulici byla více svá a uvolněná. Paradoxně v obou seriálech měla co do činění s nevěrou.

Nevěra nechyběla v žádném ze scénářů  

To byla zrovna ve vztahu s Jardou Hejlem, když ji svedl mladý a ve škole nově začínající tělocvikář Hynek Urban. V kabinetu se oddávali čiré vášni, a když jim na to Jarda přišel, dal Hynkovi pěstí. Zdálo se, že vztah Lenky a Jardy tímto skončil, ale oni vše slepili a klapalo jim to snad o dost více než předtím. V Ordinaci pro změnu Alena Mázlová podvedla svého manžela Čestmíra Mázla hned dvakrát – s bývalým manželem Karlem Rytířem i s doktorem Brabcem.

Jedno se musí uznat, nevěru umí hrát herečka Michaela Badinková opravdu dobře. Jak už jsme říkali, není to žádná mrcha a skoro pokaždé měla velké výčitky svědomí. V Ulici dokonce otěhotněla a nevěděla, jestli je to dítě Jardy Hejla nebo Hynka Urbana. Tak moc si svůj krátký románek s tělocvikářem vyčítala, až potratila. Potrat samozřejmě nebyl následkem těchto výčitek, Lenka se ale jednu chvíli bála, že si ho svými myšlenkami přivodila.

Jeden ze seriálových mužů Aleny, doktor Vrabec (Pavel Řezníček), Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Jakmile se Lenka z Ulice vytratila, mohla ožít postava Aleny Mázlové 

Hrát zároveň Lenku Drápalovou (později Hejlovou) a Alenu Mázlovou by herečka Michaela Badinková z časových důvodů nejspíš nestihla. Na svou roli doktorky si tedy musela počkat až na dobu, kdy její dějová linka v Ulici vyprchá. To se stalo, když Lenka s Jardou čekali druhé dítě a odstěhovali se do domečku mimo město. Krátce na to byl v Ulici k zastižení jen Jarda, který dál vedl firmu v Praze. Vzhledem k tomu, že byla jeho manželka podstatně dál, se jednu dobu zapletl s Janou Rytířovou. Ačkoliv nevěra byla tehdy na spadnutí, Jarda se pochlapil a z případného románku na poslední chvíli vycouval. Dobře udělal. Kdyby na to Lenka přišla nebo kdyby jí to snad vyžvanila Jana, byl by rozvod určitě na spadnutí. 

V každém případě si mohla herečka Badinková v těchto seriálech vyzkoušet role životem zmítaných žen, které mají své sebevědomí a city a snad i ví, co od života chtějí. 

Zdroj článku:
  • Autorský text