Hnutí MeToo opět boduje: U natáčení intimních filmových scén bude přítomný profesionální koordinátor

Hnutí MeToo opět boduje: U natáčení intimních filmových scén bude přítomný profesionální koordinátor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Koordinátor intimních scén se stává oficiálním povoláním filmového umění. US Screen Actors Guild zavádí programový a profesionální registr pro tuto roli. Povolání, které je stále více zapotřebí a které za svůj vznik vděčí hnutí #MeToo, se tak stane nedílnou součástí filmové tvorby.

Projekt začíná dostávat svoji podobu

The Screen Actors Guild - Americká federace televizních a rozhlasových umělců je americká unie zastupující přibližně 160 000 filmových a televizních herců, novinářů a osobností obrazovky. Právě tato organizace odhalila svůj záměr zahájit profesionální program a registraci zaměřenou na novou základní roli u filmu a seriálu: koordinátor intimních scén.

Jak uvádí Variety, SAG-AFTRA (toto je zkratka pro unijní svaz) považuje tuto novou profesionální roli za nezbytnou k ochraně herců a hereček na scéně a prevenci jakéhokoli druhu sexuálního obtěžování.

Již od roku 2019 se hovoří o této nové profesi zaměřené na koordinaci scén intimity při natáčení filmů a seriálové tvorby. V lednu 2020 byly rovněž vypracovány pokyny pro koordinátory intimních scén, včetně standardních metod komunikace s herci před zahájením explicitních scén týkajících se nahoty, intimity a sexu. Cílem není jen ochrana samotných herců, ale také celé produkce, aby se v budoucnosti vyhnula nařčení z nevhodného chování při natáčení.

Koordinátor intimních scén je podle Američanů nezbytná profesionální role, jako důsledek skandálních odhalení pod hlavičkou #MEETOO

Příkladem profesionálky tohoto druhu, která tuto roli již oficiálně zastává, je Alicia Rodis.

Jedná se o koordinátorku intimních scén HBO a na tiskové konferenci pořádané Screen Actors Guild vysvětlila, jaká je současná situace v zábavním světě.

Seznam, který předvedla, představuje asi 60 lidí, kteří se v současnosti zabývají koordinací citlivých intimních scén, nicméně tato profese je předurčena k rychlému růstu, jak uvedla sama Alicia Rodis.

Časy, ve který žijeme, údajně přímo vyžadují tuto novou profesi, zejména po protestech hnutí #MeeToo, které zvýšilo povědomí veřejnosti o palčivé otázce obtěžování při práci v zábavním sektoru. A problémy nejen v showbyznysu, hnutí #MeeToo obecně pomohlo odsoudit situace v jakémkoli sektoru, kde pracovníci a lidé trpí nechtěným sexuálním násilím a obtěžováním.

(Zdroj: https://tg24.sky.it/)