Melanie Lynskey, známá spíše jako potrhlá Rose z Dva a půl chlapa, na svou životní roli zatím čeká

Melanie Lynskey, známá spíše jako potrhlá Rose z Dva a půl chlapa, na svou životní roli zatím čeká
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Novozélandská herečka původně snila o práci novinářky, ale osud ji rozdal jiné karty a jak už to bývá, k herectví ji přivedla náhoda. Padla do oka scénáristce Fran Walsh, když na poslední chvíli hledala dívku do filmu Nebeská stvoření.

Herecké začátky

Melanie se narodila 16. 5. 1977 na Novém Zélandu a ve své první velké roli po boku Kate Winslet v patnácti letech jako Pauline Parker doslova zazářila. Jenomže další nabídky se nehrnuly a čerstvě objevená herečka se ztratila z očí. Melanii se práce ve filmu zalíbila, a tak odešla studovat anglickou literaturu a divadlo na Victoria University ve Wellingtonu. A pracovní příležitosti se přece jen občas objevily. Melanie si například zahrála nevlastní sestru Popelky (Drew Barrymore) v romantickém Věčném příběhu, kamarádku Violet (Piper Parabo) v Divokých kočkách anebo spokojenou mamku ve filmu Holka na roztrhání s Reese Witherspoon.

Dva a půl chlapa

Osudová ji ovšem zůstane role Rose v povedeném seriálu Dva a půl chlapa, kde se objevila v roce 2003 a zahrála si v 63 nezapomenutelných epizodách. Trochu tajemnou, nebezpečnou, a přesto přátelskou Rose se jí podařilo ztvárnit dokonale a je štěstí, že i poté, kdy ze seriálu po čtvrté sérii odešla kvůli jinému projektu do Londýna, se po změně plánu do série vrátila a v roli vytrvalé pronásledovatelky bezstarostného bouřliváka Charlieho pokračovala. Spolu s další vedlejší postavou, hospodyní Bertou, skvěle doplnily mužskou domácnost hlavních hrdinů.

Herecké zkušenosti

Melanie žije kvůli práci v Los Angeles, ale na své první pracovní zážitky v této zemi nevzpomíná moc ráda. Na jednom z prvních konkurzů ji ředitel castingu poradil, aby odjela zkusit štěstí do Londýna, že pro americké požadavky není dost dobrá. Neměla ten patřičný americký vzhled ani osobnost a příšerný přízvuk, jak ji řekl. Ona ale vytrvala a zkoušela štěstí dál.

Trpělivost ji vynesla například hlavní roli v psychologicky laděném hororovém seriálu Castle Rock, kde si zahrála Molly Strand. Obsadil ji i Clint Eastwood do svého válečného filmu Vlajky našich otců. V roce 2017 se objevila v zajímavém snímku Má volba o dětské šikaně a zoufalství.

Stále ale ve většině snímcích hraje ve stínu známějších hvězd a čeká na svou příležitost, kde zúročí svůj talent a zkušenosti.