Pamatujete, proč Matěj Jordán z Ulice nebyl puštěn k maturitě a jak to dopadlo?

Pamatujete, proč Matěj Jordán z Ulice nebyl puštěn k maturitě a jak to dopadlo?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rok 2010 se v Ulici pro Matěje Jordána nejevil úplně ideálně. Byl totiž rokem maturitním a osmnáctiletý Matěj v podání herce Jakuba Štáfka měl myšlenky na všechno ostatní, jen ne na maturitu. Diváci s dobrou pamětí možná tuší, jak to celé dopadlo.

Matěj Jordán měl oči pro holky a škola mu překážela

V roce 2010, který měl být pro dvojčata klíčovým, protože je na konci školního roku čekala maturita, scenáristé do života Matějovi připletli vážný vztah se starší ženou, a to s Libuškou Nekonečnou. Do té se Matěj bezhlavě zamiloval a překážkou pro něj nebyl ani její syn Boris... tedy alespoň pro začátek. Později i Matějovi začalo být jasné, že uživit rodinu s dítětem není žádný med a chybějící maturita je jen další zbytečnou překážkou navíc. Ovšem to by nebyl Matěj, kdyby si to nezažil na vlastní kůži.

Jak to celé začalo? Do Ulice se přestěhovala rodina Nekonečných, ve které hlavní postavou byla Libuška Nekonečná (herečka Zuzana Vejvodová). I když jí táhlo na čtyřicet a vychovávala asi osmiletého syna Borise, přitahovala řadu mužů. Jedním z nich byl i nevyzrálý Matěj Jordán. Ten původně randil s její mladší sestrou Theou (herečka Kristýna Podzimková). Ovšem Thea byla pro Matěje až příliš nedostupná, mimo jiné s ním nechtěla moc spát, což Matěj nehodlal tolerovat. Chtěl vztah se vším všudy, a tak se s Theou rozešel.

Potom začal randit s její sestrou Libuškou, na kterou to zkoušel už před Theou, ale napoprvé neuspěl. Podruhé však románek dostal mnohem hlubší význam. Matěj se s Libuškou tajně scházeli, a protože se do sebe zamilovali, šli s pravdou ven. Okolí je však přijalo mnohem drsněji, než čekali. Se vztahem nesouhlasila například Libuščina sestra Thea, který jej brala jako zradu. Libuška se zase nelíbila Matějovým rodičům a hlavním důvodem byla Matějova nahnutá maturita. Protože začal školu flákat, nebyl klasifikovaný z českého jazyka a nakonec se rozhodlo, že Matěj nebude k maturitě vůbec připuštěn, pokud si známky neopraví. Škola však v té době byla pro Matěje až na posledním místě. Dokonce ji odsunul úplně a začal si vydělávat jako skladník, aby uživil svou novou rodinu.

Jakub Štáfek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Procitnutí a konečně maturita!

Nějakou dobu to Libušce a Matějovi sice klapalo. Postupně však začali narážet na překážky, které jim pod nohy kladl velký věkový rozdíl. Matěj na vlastní kůži začal pociťovat, že uživit rodinu s dítětem není nic s medem a mu samotnému příliš času a prostoru na vlastní zájmy nezbývá. Otevřít oči mu pomohla právě Libuška, která si věkový rozdíl uvědomovala více než Matěj.

Rozhodně ho nechtěla u sebe vázat, a tak ti dva dospěli k názoru, že nejlepší bude se rozejít. Matěj pak došel k úplnému procitnutí a v náhradním termínu naštěstí dokončil i maturitu. Vztah s Libuškou bral jako velmi cennou zkušenost a opravdovou školu života.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.ahaonline.cz