MasterChef: Vegetariánská výzva Lubinovi nesedla. Maso na talíři musí mít, i kdyby měl pytlačit a lovit zvěř holýma rukama

MasterChef: Vegetariánská výzva Lubinovi nesedla. Maso na talíři musí mít, i kdyby měl pytlačit a lovit zvěř holýma rukama
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celá další vyřazovací epizoda je v duchu pokrmů bez masa. Zatímco některým ze třinácti soutěžících představa jídla z řepy a celeru naháněla hrůzu, jiní si libovali, že se naučí na zeleninu dívat jinak.

Jako inspirace měla posloužit návštěva kuchaře Pavla Drdela, který ve své restauraci podává nejen čistě vegetariánskou stravu, ale navíc prosazuje v kuchyni bezodpadové hospodářství a využívá každou slupku, která by jinde skončila v popelnici.

Soutěžící si užili ukázku jídla nazvaného „celer po znojemsku“ a zadání jejich úkolu nebylo jednoduché. Mělo jít o českou klasiku ve vegetariánské podobě.

I přes velkou snahu se některým nedařilo. Masožrout Lubina měl tvrdou čočku, Ivka syrový celer a Martin hořký chips z mrkve.

Hned ze začátku si porotci Kašpárek a Punčochář podali Terezu tak, že se rozbrečela. Byl to Přemek, který ji chtěl uklidnit, což vyvolalo ještě větší emocionální bouři. Jak ale Přemek prosazuje, jen ať se vybrečí, ale potom se dá do práce. Sám zmínil zkušenost ze svých kuchařských začátků v Anglii, kdy se po něm šéfkuchař vozil a on si chodil poplakat do šatny. Nakonec jeho chlácholící desetiminutovka zabrala, Tereza upustila páru a dala se do práce.

Katastrofa však nečekaně dopadla na Betty, která jídlo nestihla naservírovat. Bylo to poprvé, co se jí v soutěži něco nepovedlo, a tak ani ona slzy nedokázala zadržet. Až do tohoto okamžiku byla Betty takovou pečlivou princeznou, která vždy pracovala čistě a bezchybně a prezentovala pokrmy, které sice ne vždy přivedly porotu do extáze, ale stačily na klidné proplouvání soutěží.

Tentokrát si však zřejmě vzala velké sousto a i Vojta byl zaražený, když viděl, jak ani ve svižném tempu nestíhá své jídlo připravit k prezentaci.

Vojta při prezentaci svého jídla, zdroj: TV Nova

Pohanka a koprové veloute vystřelilo na balkon Ada, ke kterému se nakonec přidal Aco, ufňukaná Tereza, Sofie a Robin.

Ostatní si udělali ve druhé výzvě zeleninový mejdan a popíjeli 12 druhů zeleninových šťáv. Nejlepším degustátorem se stal Ondra, který uhodl 9 druhů šťáv. Jako jediný třeba poznal šťávu z ledového salátu. 7 uhodnutých vzorků ještě poslalo na balkon Maliku, Betty a Petru.

Před zbylou čtveřicí byla těžká výzva v černé zástěře. Ivka, Martin, Vojta a Lubina museli vytvořit vegetariánský Wellington z červené řepy a vychutit pokrm bez masa, upéct ho tak, aby listové těsto bylo nerozmočené a křupavé a vše navíc drželo pohromadě a chutnalo.

Byla to asi nejtěžší výzva. Dokonce i klidný Martin už tentokrát projevil určité obavy, přestože se s nenáviděnou červenou řepou už začíná trochu kamarádit.

Nakonec zapeklitý pokrm poslal domů kuchaře, který měl černou zástěru poprvé, a to se mu stalo osudným. Betty z balkonu s napětím sledovala, zda si Vojta své místo v soutěži uhájí, ale Vojta se nakonec s odřenýma ušima na balkon vyškrábal. A příběh lásky před kamerami může pokračovat.

Jak se točila znělka

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek