Dočká se Marvel dlouho očekávané ceny Emmy? Má k ní nakročeno

Dočká se Marvel dlouho očekávané ceny Emmy? Má k ní nakročeno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal tak všemi milované „Marvelovky“? Tyto komiksové snímky jsou možná velmi oblíbené, nikdy však nepatří k oceňovaným filmům. Důvodem může být samotný komiksový styl, který může působit laciněji, špatně se tak získává u takového snímku respekt. Nyní se však konečně karty obracejí a Marvel má nakročeno k vytoužené ceně Emmy.

Změnit situaci v oceňování za své počiny se Marvel rozhodl pomocí nových seriálů. Ty jsou vysílané na streamovací platformě Disney+, díky níž se těší velké oblibě. Seriály jsou proto nyní zařazené do celkem 28 nominací ceny Emmy.

Zdroj: Autor: Jeff Bukowski / Shutterstock

Dramatům v televizi odzvonilo

Dlouhá léta si ceny Emmy za televizní snímky odnášely dramatické seriály. Vše se však změnilo s příchodem seriálu Hra o trůny od HBO, který sice má prvky dramatu, jedná se však spíše o fantasy s prvky neuvěřitelných scén. Od fantasy je pak už jen krůček ke komiksovému žánru. Přerod v nově oceňované žánry se potvrzuje nominacemi komiksových seriálů od studia Marvel.

Které seriály jsou na cenu nominované?

V nominaci na televizní ceny Emmy se objevují komiksové seriály WandaVision, The Falcíon a Winter Soldier. Nejspíš by se do nominací dostal i seriálový snímek Loki, který se však nestihl v letošním roce odvysílat, a tak jeho chvíle slávy přijde až při oceňování v příštím roce. A jak uvádí hollywoodreporter.com, seriál Loki nejspíš nezůstane sám, studio Marvel má totiž v rukávu ještě mnoho dalších komiksových seriálů.

Které seriály mají šanci na výhru?

V ocenění Emmy jsou již v této chvíli jasní favorité, kteří mají nejvíce nominací.  Seriál Falson získal nominací pět, stejně jako Winter Soldier.

Největší počet nominací získal seriál The Mandalorian a Koruna s počtem 24. Celkem 23 nominací na cenu Emmy získal právě seriál WandaVision od tvůrců Marvel.

Samotné udílení cen Emmy je naplánované na 19. září 2021.

Zdroj: