Martin Finger z Ulice kolem sebe miluje šrumec

Martin Finger z Ulice kolem sebe miluje šrumec
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Martin Finger je více doma na divadelních prknech, diváci ho však mohou znát z řady filmů, a hlavně z nekonečného seriálu Ulice, kde působí od roku 2014. Na nabídku kývl z finančních důvodů, do té doby nabídkám na působení v seriálech zdárně odolával. Diváci jsou ale rádi, že Evžena v Ulici mají, protože je jeho dějová linka zajímá. 

Martin Finger má rád, když se kolem něj pořád něco děje

Věděli jste, že kdyby herce Martina Fingera na studium herectví nevzali napoprvé, nejspíš by teď byl kriminálním vyšetřovatelem? K přihlášce ho donutil jeho dlouholetý kamarád Ondřej Sokol a klaplo to na první pokus. I díky tomu můžeme herce vídat v Ulici jako Evžena Šmýda. Mimochodem, něco ti dva mají společného – oba neumí sedět s rukama založenýma. Herec Martin Finger přiznává, že ačkoliv herectví miluje, někdy ho neustálé dění kolem vyčerpává. Ovšem nestěžuje si, protože je ten typ člověka, který na nedostatek času sice nadává, ale který zároveň ten šrumec kolem sebe miluje.

S rukama ve klíně neposedává ani Evžen Šmýd, který se potom, co se vrátil k Blance, pustil do práce na statku. Ta ho natolik pohltila, že dokonce uvažuje o pořízení beranů a ovcí. Evžen Šmýd se zkrátka práce nebojí, o čemž svědčí i fakt, že prakticky sám Blance zrekonstruoval koupelnu. Je manuálně velmi šikovný, a i proto Vlastimil Pešek neváhal a Evženovi svěřil práci kolem baráku jeho dcery Adriany. 

Evžen Šmýd se v prvních dílech choval velmi jízlivě, protože byl pod vlivem alkoholu. Než si ho Adriana Pešková vyhledala, vůbec netušil, že má dceru. Ta ho ale nakonec přinutila se nad sebou zamyslet a dát svému životu další šanci. A to se mu podařilo na jedničku s hvězdičkou. Později mohl Adrianě dluh splatit a být jí oporou. S odstupem času lze říct, že lepšího tátu si Adriana nemohla přát.

Evžen se kvůli Adrianě změnil, ale také si s ní užil svoje, když experimentovala s drogami. Zdroj: TV Nova

S nástupem Blanky do Ulice se role Evžena Šmýda rozvinula 

Evžen Šmýd se popral se svými démony a začal znovu fungovat už bez flašky v ruce. Později byl Adrianě oporou, a to zejména tehdy, když se zapletla s padouchem Robertem Bláhou. U Adriany to v té době bylo velmi komplikované. Na první pohled už to vypadalo, že díky nalezení svého táty šla do sebe a bude sekat dobrotu. Jenže pak se jí pochroumal vztah s Eddiem a ona chvilku experimentovala s drogami.

Když pak odjela pracovně do Austrálie, vypadalo to, že i dějová linka Evžena Šmýda se upozadí. Jenže v tom do Ulice nastoupila Blanka, aby se s ním pohádala hned při prvním setkání. Blanka totiž nešikovně zaparkovala auto před vchodem a Evžen ji na to neváhal upozornit. Přeskočila mezi nimi jiskra, ale ještě nějakou dobu trvalo, než se dali dohromady. 

Zdroje článku: