Změní Markéta Častvaj z Ordinace povolání?

Změní Markéta Častvaj z Ordinace povolání?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Markéta Častvaj je známou seriálovou herečkou, věděli jste však, proč se rozhodla odejít z Ordinace? Na jaké povolání během karantény začala pomýšlet? A jaké je její vysněné bydlení?

Zrozená pro seriály

Markéta Častvaj, rozená Plánková, vystudovala katedru alternativního a loutkového divadla na DAMU, poměrně záhy začala účinkovat v divadle Studio Ypsilon, kde ji můžeme vidět dodnes, a do podvědomí diváků se dostala díky seriálům, ve kterých na rozdíl od filmů dostává velký prostor. Hrála například ve Zdivočelé zemi, v Rodinných poutech, v Ordinaci v růžové zahradě, První republice nebo v seriálu Krejzovi.

Udávala módní trendy

V Ordinaci jsme ji mohli vídat šest let a na diváky zapůsobila nejen hereckým talentem, ale i účesem, sestříhaným mikádem na podkovu, mnoho divaček si nechalo vlasy upravit podle jejího vzoru. Její postava Magda, partnerka doktora Mázla, zemřela na zástavu srdce.

Svůj konec zdůvodnila slovy: „Tehdy na začátku jsem vůbec netušila, že se z toho vyklube tak dlouhá doba. Když je vám ale v práci příjemně, máte co hrát a vymýšlejí vám pěkné scénáře, tak vlastně ani neuvažujete nad tím, kolik let už to trvá a jestli je to málo, nebo moc. Musí vás to pořád těšit a naplňovat. Poslední dva roky už jsem měla pocit, že moje postava je v seriálu navíc. Přišlo mi, že už splnila účel, proč tam měla být, a kdyby setrvávala dál, stala by se z ní jen vycpávka.  Proto jsem se sama z vlastní vůle rozhodla, že už by bylo na čase změnit vzduch.“

Změna se herečce povedla na výbornou, neboť chvíli na to dostala nabídku na roli v seriálu První republika, v němž se vtělila do postavy Kláry Valentové. Poté následoval seriál Krejzovi, po němž si naordinovala pauzu. „Měla jsem dost hektické období, Krejzovými to skončilo. Bylo to taky náročné, ale krásné období. Potom jsem si řekla, že si dám pauzu. Ty seriály, co se teď dělají, mě moc neoslovují a myslím si, že mi teď trošku vyhovuje být doma,“ svěřila se.

Místo herectví učitelkou?

Domácí pohodu si užívala i během vynucené koronavirové přestávky.

Její dvě dcery, studentky základní školy, zvládly distanční výuku bez problémů, za to Markéta Častvaj, začala uvažovat o změně povolání. „Napadlo mě to už dávno před koronou. Už asi dva roky zpátky jsem řešila, že bych odešla z toho mého zaměstnání nezaměstnání, ale je to pořád otevřené, původně jsem vystudovaná učitelka hudby, takže bych se mohla vrátit do základní umělecké školy a učit děti na akordeon a na piano.“

S manželem, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Na co si však rozhodně nemůže stěžovat je bydlení. Dříve bydleli v chatě předělané na trvalé bydlení a dnes s dětmi a manželem Danielem Častvajem ve velkém domě na venkově blízko Prahy. Život blízko přírody si herečka nemůže vynachválit.

Zdroje: