Marion Cotillard: Mladá herečka, které vysekl poklonu Alain Delon, oslavila narozeniny

Marion Cotillard: Mladá herečka, které vysekl poklonu Alain Delon, oslavila narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oscarová herečka Marion Cotillard se narodila 30. 9. 1975 v Paříži do herecké a umělecké rodiny a už od dětství bylo jasné, že zdědila talent po svých předcích.

Herecké začátky

Malé role si zahrála už v dětském věku, a přestože měla větší zájem o ochranu přírody, na přání rodičů vystudovala dramatickou školu v Orléans.

Přes malé filmové role se dopracovala ke své první velké příležitosti ve filmu „Taxi“ (1996) režiséra Géralda Pirése. Okatou a vyrovnanou Lili, partnerku „trochu divokého“ taxikáře si diváci tak oblíbili, že se její postava udržela i v následujících dvou dílech.

Když hledal Ridley Scott partnerku pro Russella Crowea pro film „Dobrý ročník“, který se točil v Provence, byla mladá herečka jeho jasnou volbou.

Osudová role, kde herečka uplatnila své velké nadání

Ale teprve životní role ve snímku „Edith Piaf“ (2007) z ní udělala světovou hvězdu. Kromě hraní předvedla i mimořádný pěvecký talent. Role ji přinesla ocenění Bafta, Césara i Zlatý glóbus. Po Sofii Loren se stala druhou herečkou neamerické a nebritské národnosti, která získala Oscara.

Módní ikona

Kromě hraní si Marion pohrává i s módou a s reklamou. Od roku 2008 je tváří francouzského módního domu Dior a účastní se kampaní na dámské kabelky stejné značky. V roce 2012 dokonce jednu kabelku navrhla.

Módnímu průmyslu se její tvář velmi líbí, ozdobila už přes 300 titulních stran módních magazínů.

Krásná Francouzka odmítá botox, plastickou chirurgii a podobné omlazovací procedury, čímž si získala velkou základnu fanoušků.

Točí několik filmů ročně

Marion je velmi pracovitá a ani těhotenství a mateřství ji doma neudrželo. S bříškem, které maskovala, dotočila v roce 2011 Contagion (Nákaza). Po porodu syna Marcela se zase hned vrhla do práce a natáčela dva filmy (Na dřeň a Temný rytíř povstal) souběžně na dvou kontinentech. Od tohoto roku se také stále drží na předních příčkách nejlépe placených hereček.

Osud světa ji není lhostejný

V roce 2013 se uvěznila v kleci v blízkosti Louvru a požadovala propuštění třiceti aktivistů Greenpeace uvězněných v Rusku kvůli demonstracím za lepší klima. Zřejmě mezi její fanoušky patří i Putin, protože o několik dní později byli aktivisté ekologické organizace, které dělá Marion mluvčí, propuštěni.

Rozjede to s basovou kytarou i u klavíru

Když Marion zrovna netočí a nezachraňuje svět, jezdí na turné se svou kapelou. Kromě krásného hlasu má talent na hraní na hudební nástroje. Fanoušci ji tak můžou obdivovat s kytarou, klávesami nebo s tamburínou. Na klavír se naučila hrát sama v dětství a kvůli filmu zvládla i violoncello.

Počet různých anket a žebříčků, které oceňují její krásu a šarm je opravdu velký. Je vidět, že lidé umí stále ocenit přirozenou krásu.

Tak vše nejlepší v životě, Marion!