Marek Salvet: Arogantní puberťák z Ulice

Marek Salvet: Arogantní puberťák z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marek Salvet se divákům představil v roce 2014 jako malý klučík a syn Veroniky a Martina Maléřových. V Ulici ztvárnil podstatnou část dospívání. Krom toho je Marek i populárním youtuberem!

I když v Ulici ztvárňuje postavu Filipa Maléře, který pochází z malé moravské vesničky jménem Loučka, ve skutečnosti je Marek Salvet rodák z Prahy. Krom jeho nejznámější role jsme ho mohli vidět i ve slovenském filmu Všetko alebo nič, kde si zahrál studenta. Krátce na to dostal příležitost ve filmu Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, kde si zahrál mladého Bendla. 

Ovšem divákům se nejvíce vryl do paměti díky jeho roli vzdorovitého a občas nesnesitelného syna Filipa, který měl tendence lidi kolem sebe snadno vytočit. Filipa navíc ztvárnil tak skvěle, že někteří lidé měli občas problém ho od jeho role oddělit. 

Krom televizních obrazovek jsme Marka mohli také vidět v Divadle Na Fidlovačce v herním představení "Babička", kde ztvárnil postavu Jana. 

Před kamerou za kamerou

Prostředí kamer mu není cizí, což se také projevuje na jeho koníčku. Marek Salvet je totiž youtuber. Krom toho se Marek také odmala věnuje sportu, který je dalším z jeho koníčků.

,,Ze všeho nejvíc mě baví sport. Odmalička jsem sportoval a hrál fotbal. Málem jsem ho hrál i profesionálně, ale hned při prvním zápasu mi prasknul meniskus, podstoupil jsem operaci a později už jsem se do fotbalu nikdy tak hluboce neponořil," přiznal mladý herec. ,,Cvičit jsem začal před dvěma roky, protože jsem byl odjakživa neuvěřitelný hubeňour a chtěl jsem něco nabrat," dodal.

Krom herectví a sportu se věnuje ve volném čase i hudbě. Marek Salvet přiznal, že jeho kamarádem je Johnny Machetta a Reginald, se kterými se do hudby ponořil. Právě tito dva kamarádi mu byli mentory.

,,Donedávna jsem neuměl napsat text, vybrat si dobrý beat, frázovat apod. Z toho všeho je asi jasné, že jsem se dostal k rapu a 16. dubna 2021, což je den mých osmnáctých narozenin, se lidé dozvědí více."

Filip přiznal, že má mnoho koníčků, protože má rád na životě různorodost. Jeden den píše texty a druhý den natáčí film či seriál. I přes jeho širokou škálu různých zaměření se přiznal, že práci musí dokončit na stoprocent, a že pro to dělá vždy vše, co je v jeho silách. Ovšem na tento styl života byl upozorněn přáteli. 

Život v Ulici

Marek se vlastně k natáčení dostal jako slepý k houslím. Nejdříve hrál na základní škole divadlo, a pak účinkoval i v několika malých představení. Na základě toho všeho se nakonec dostal na konkurz na Ulici.​​​ 

Režisérovi se hned klučík zalíbil a obsadil ho do role Filipa Maléře z Moravy, který se s rodiči přestěhoval do Prahy. Marek dokonce několikrát přiznal, že nikdy ve skutečnosti nechtěl být hercem. Jeho snem bylo vystudovat ekonomii a věnovat se akciím nebo burze. Mladý herec přiznal, že se mu stávalo, že na něj lidé na ulici pokřikovali Filipe.

„Už se mi to párkrát stalo, ale vždycky jsem se tomu zasmál. Už jsem si zvykl, že dost lidí mi řekne Filipe místo Marku. Asi to k tomu patří,“ prozradil mladý herec.

 

Zdroje: