Mare z Easttownu: Hvězdný seriál z produkce HBO vás nenechá na pochybách o skvělém výkonu herečky v hlavní roli

Mare z Easttownu: Hvězdný seriál z produkce HBO vás nenechá na pochybách o skvělém výkonu herečky v hlavní roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejde jen o kriminální žánr, je to trochu cynický a zároveň dojímavý příběh, který má schopnost diváky vzrušit, naštvat a donutit přemýšlet. Je to jedna z nejlepších minisérií, které v současnosti HBO nabízí.

Pozvánka ke sledování nové minisérie

Mare Sheehan je talentovaná žena s profesí detektiva v malém městě v Pensylvánii, v Easttownu, kde se všichni znají. Doma nemá snadnou rodinnou situaci a v práci obvykle řeší drobné trestné činy, ke kterým dochází na maloměstě. Ale v minulém roce se stalo něco zlého. Šlo o zmizení dívky, které šokovalo celou místní komunitu a brzy se Mare bude muset k vyšetřování vrátit.

Představitelku Mare Sheehan lze popsat pouze jediným způsobem. Kate Winslet v hlavní roli je prostě vynikající. Její postava je již dokonale charakterizovaná, velmi složitá a plná různých aspektů, ale Winslet jí dokázala dát ještě něco navíc, autentičnost, která vás upoutá k obrazovkám.

Herečka přináší na obrazovku ženu, která je silná a křehká zároveň. Bez make-upu a dokonalosti představuje ženu zlomenou bolestí a ztrátou, která se však nenechá strhnout svým utrpením. Reaguje houževnatě a silou vůle a zkoumá svou bolest se stejnou pečlivostí, jakou používá ve svých případech. Jak se epizody odvíjejí, Mare oživuje svou citlivost a vystupuje ze své ulity nenávisti a cynismu, kterou kolem sebe vybudovala.

Ostatní herci ji v seriálu skvěle doplňují (Julianne Nicholson, Jean Smart. Helen Fahey, Guy Pierce, Enid Graham nebo Colin Zabel).

Kvalitní práce na seriálu 

Ačkoli z naší strany nemůžeme ocenit některé detaily, jako například přízvuk z místa, kde je děj umístěný, je zřejmé, že všichni, kdo na této sérii pracovali, si dali záležet na detailech, což u seriálové tvorby není tak běžná. Nová minisérie má velmi vysokou kvalitu a ocení ji nejen fanoušci krimi žánru.

Vyšetřování je ústředním motivem a na diváky čeká celá řada zápletek, dějových zvratů a záhad. To vše do poslední minuty seriálu. To dělá z Mare z Easttownu, nadprůměrně vydařený projekt.

Něco navíc, než běžná kriminální zápletka

V epizodách diváci vidí Ameriku, kterou tvůrci moc často neukazují. Je to Amerika zmítající se v drogové krize, která ničí životy a rodiny, ekonomicky a sociálně je devastuje. Drogy zabily v Americe za posledních dvacet let více lidí než střelné zbraně, HIV, a dokonce více než Covid. Závislost a další složité problémy, jako je bolest a zármutek, jsou v epizodách zastoupeny realisticky a autenticky.

Divák má možnost vytvářet vlastní myšlenky. Rozhodnutí a životní volby seriálových postav nejsou prezentovány jako správné nebo špatné, jen je zdůrazněna jejich složitost a spojitost s okolnostmi.

Minisérie sedmi epizod, jedné intenzivnější než druhé, nabízí mimořádně poutavou podívanou, která vás udrží u obrazovek až do konce.

Zdroj: