Magdina sbírka v Ulici je opravdová a i vy můžete přispět na Fórum mobilních hospiců

Magdina sbírka v Ulici je opravdová a i vy můžete přispět na Fórum mobilních hospiců
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po tom, co se Magdě do ruky dostal dopis od její zesnulé maminky, šla do sebe a vykročila ze své komfortní zóny. Rozhodla se podpořit fungování mobilních hospiců tím, že hrála pro osazenstvo hospody na přání, a to ještě navíc ve svatebních šatech. Diváci, kteří nesledují stránky Novy, možná netuší, že Magdina sbírka je opravdová i ve skutečnosti. Přispět můžete i vy!

Téma, o kterém je nutné mluvit nejen před Vánocemi

Ulice není jen rodinným seriálem, při kterém můžete zabít nudu, naopak se tento nekonečný seriál snaží otevírat důležitá témata. Kromě šikany a nevěry se v něm prostřednictvím Magdina příběhu objevilo i téma mobilních hospiců. Magda se v Ulici snaží o to, aby pro mobilní hospic vybrala co možná nejvíce peněz. Je to pro ni velká výzva, protože nejde jen o pouhé oslovování potenciálních zájemců. Jirka Hložánek jí totiž poradil, aby vytvořila něco virálního, co se dostane k co možná nejvíce lidem. Také jí doporučil, aby to něco lidi zaujalo, protože jedině tak je vyhecuje k akci.

Magda dlouho přemýšlela nad tím, co by to tak asi mohlo být. Později s Otíkem přišli k myšlence, že by mohla ve svatebních šatech od Mirka hrát v hospodě na přání. Málem od toho couvla, protože ji v tom nepodpořil Prokop. Otík ji však přemluvil, aby to přece jen zkusila, a stálo to za to. Protože hned napoprvé vybrala jen něco přes čtyři stovky, chtěla celou akci vzdát. Pak se do toho však vložil Otík, který dal její video na internet a už to jelo!

Do podpory mobilních hospiců se později zapojili i studenti. Díky videu se Magdě po dlouhé době ozval také Mirek, z čehož není příliš nadšený Prokop, který by nejspíš nesouhlasil ani s tím, aby se Magda s Mirkem sešla. Co když ale koupí její obraz? To potom Magda na večeři bude muset.

Asi nejdůležitější na celém Magdině příběhu je však to, že sbírka, kterou Magda pořádá v seriálu, opravdu existuje. Jedná se o sbírku pro Fórum mobilních hospiců a její tváří je Filip Rajmont. On sám má zkušenost s péčí o nevyléčitelně nemocného člověka, stejně jako Alena Štréblová, která sbírku také podporuje. Chladnou sbírka nenechala ani Markétu Stehlíkovou, která pravidelně také přispívá.

Sbírka je reálná, každá koruna pomáhá. Zdroj: TV Nova

Magda to rozjela a vy můžete také. I třicet korun udělá divy 

Magda se sice bála, ale nakonec ze své komfortní zóny vystoupila. Uděláte to také? Jak herečka Veronika Čermák Macková s hereckým kolegou Tomášem Dastlíkem prozradili, prý by stačilo, aby každý divák přispěl třeba třiceti korunami a Fórum mobilního hospicu by mělo zajištěné finance až na čtyři roky svého fungování. A to je přece něco, co se dá ovlivnit, no ne? Na rozdíl od těžké nemoci, která lidem nečekaně vstupuje do života. 

Zdroje článku: