Konflikty bývalého starosty Lumíra Nykla z Ulice se stupňují. Jak dopadne jejich rodinný podnik?

Konflikty bývalého starosty Lumíra Nykla z Ulice se stupňují. Jak dopadne jejich rodinný podnik?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Večerka u Nykla provázela děj seriálu od samého počátku. U vývoje rodinného podniku stál Lumír nejdříve se svým otcem, následně s otčímem a teď vede svou firmu společně s dcerou. Po celou dobu je jeho postava vystavována nelehkými životním situacím a osud jej ani trochu nešetří. Kdy se dočká Nyklovic rodina konečně trochy klidu? Zatím to tak rozhodně nevypadá.

Bistro jako rodinné dědictví 

V seriálové Ulici byl Lumír Nykl vždycky hlavním představitelem politického spektra, skrze které toho dokázal spoustu vybudovat. Na radnici však získal také úhlavního nepřítele, Radka Mastného, který mu život pěkně komplikoval. Několikaletá pekárna Nyklů kvůli zásahům ,,Mastňocha“ zkrachovala a nechybělo málo, aby o Nyklových nebylo v Ulici už vůbec slyšet.

Všechno ale vyřešila Lumírova dospělá dcera, která přišla s nápadem udělat místo pekárny bistro. Byl to risk, který stál celou rodinu velké nervy, ale nakonec se úsilí vyplatilo. Zdánlivě fungující podnik však překvapila náhlá změna provozní protější restaurace, která v Nyklových vzbudila strach o existenci jejich podniku.       

Nekonečná rivalita a spory   

Nová provozní uliční restaurace Kateřina, která se přihnala jako velká voda, způsobila bistru nemalé trable. Z počátku se Lumír domníval, že diplomatickou domluvou vše zvládne a bistro i restaurace vedle sebe budou žít v symbióze. Ač snaha byla opravdu veliká, a to i ze strany jeho dcery Vendy, nezdravé rivalitě s Kateřinou se jednoduše nešlo vyhnout. A když se do toho všeho ještě zapojila Lumírova maminka, paní Nyklová, začalo jít do tuhého.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jakožto vdovec, který nedávno přišel o svou milovanou ženu Světlanu, je Lumír z té vší negativity už velmi unaven. Novým impulsem do života by pro něj mohlo být narození vnoučka, kterého se celý klan Nyklů už nemůže dočkat.

Dědeček a tatínek v jednom

Jako tatínek se snaží Lumír Nykl o svého malého synka starat, jak nejlépe to jde. Tím spíš, že je na to takřka sám. Nebýt jeho obětavé rodiny a Ingrid, která se o Maxíka stará jako o vlastního, měl by Lumír opravdu namále to všechno zvládnout. Když ale rodina drží při sobě, dá se i nemožné. A tak se na svou roli dědečka Lumír už pomalu začíná připravovat a těší se, až si bude moct další generaci Nyklů pochovat v náručí.

Zdroje: