Zachrání se Lumír od alkoholu jako Preclík?

Zachrání se Lumír od alkoholu jako Preclík?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír Nykl se nyní v Ulici po většinu času nachází v alkoholovém opojení. Už tím začíná štvát i diváky, kteří jen nevěřícně kroutí hlavou nad jeho alkoholovými výstupy. Bude jeho záchrannou brzdou pozice vedoucího ve skautském oddílu?

Dalo práci Lexíka přemluvit, aby navštěvoval skautský kroužek

Nejen Lumír, ale také jeho syn Lexík měl co dělat, aby celou situaci po smrti své mámy nějak zvládl. Svou pozornost proto obrátil na hraní her v mobilu, u čehož trávil spoustu času.

Když to přerostlo všechny hranice, řekl Lumír dost a našel pro Lexíka skautský oddíl, který ho čas od času vytáhne mezi kamarády a do přírody.

Zprvu se Lexík bránil a do oddílu chodit nechtěl. Když to však párkrát vyzkoušel, zalíbilo se mu tam natolik, že už si bez Drozdů neumí svůj program představit. Jenže co se nestalo. Vedoucí skautského oddílu si zlomil nohu a i když za něj Lumír nečekaně jednou zaskakoval, reálně hrozí, že se kroužek bude muset na půl roku přerušit. O tom však Lexík nechce ani slyšet. Situaci proto bude muset zachránit Preclík.

Lumír má novou přezdívku a možná i novou aktivitu

Když Lumír za vedoucího skautů jednou zaskakoval, zvládl to mnohem lépe, než čekal. Dětem v bistru u Venduly nakoupil preclíky, čímž si vysloužil svou přezdívku Preclík. Jeden záskok zvládnout šel, a to i díky tomu, že mu při vázání uzlů pomohla majitelka hospody Kateřina Dubovská.

Martina Randová - Kateřina Dubovská, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ale co ty další? Dlouho se Lumír jen vymlouval, po alkoholové aféře v Karlových Varech však Lexíkovi slíbil, že se vedení skautů ujme se vší parádou. Tedy do té doby, než se uzdraví pravý vedoucí tohoto oddílu.

Tak se zdá, že se u Nyklových blýská na lepší časy. Právě skauti by mohli odvést Lumírovy myšlenky od ztráty Světlany, od Diany i od alkoholu. Konečně by tak po dlouhé době dělal něco smysluplného. Nemluvě o tom, že více společného času s Lexíkem mu jenom prospěje. 

 

Zdroj:

  • autorský text