Vzpomínáte na Ludmilku z Četnických humoresek? Je to stále kočka a zraje jako víno

Vzpomínáte na Ludmilku z Četnických humoresek? Je to stále kočka a zraje jako víno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nedávno byla herečka, která zůstala celou svou divadelní kariéru věrná Brnu, na návštěvě v pořadu Karla Šípa a možná vypadá ještě lépe než před mnoha lety v Četnických humoreskách, kde měla svou první velkou televizní roli.

A jak Alena dodala, tenkrát netušila, že se stala součástí tak oblíbeného seriálu, který se pravidelně na obrazovky vrací a je stále žádaný.

Řeč se stočila i na rozdělení Československa, protože Antalová se narodila v Bratislavě a studovala tam také konzervatoř. Konec Československa doma obrečeli, protože její rodina má české i slovenské kořeny a rozdělení zemí pro ně bylo moc smutné.

Alena mluvila od dětství jak česky, tak slovensky. Nikdy se nepovažovala za příslušnici pouze jedné země. Do Brna ji zaválo studium na JAMU, kde se prvním rokem otvíral muzikálový ročník, a přestože se jí z Bratislavy nechtělo, rozhodla se na skok zastavit v Brně, které ji nadchlo a už v něm zůstala.

I přes jazykovou vybavenost, kterou si na JAMU zdokonalila, pro ni nebyly některé výrazy úplně jednoduché. A jako naschvál, první scéna ze seriálu Četnické humoresky se odehrávala v květinářství, kde Ludmilka za pultem měla nabídnout „šeřík za čtyři“. To se herečce zdálo tak těžké, že trochu improvizovala a ze šeříku se stal „bez za pět“.

Na seriál dodnes ráda vzpomíná, protože se točil ještě starým způsobem, velmi pečlivě a minutový záběr klidně vznikal celý den, jen aby byl přesně takový, jak si režisér Moskalyk přál. Na seriálu ta pečlivost byla vidět a možná i proto se ho diváci nemohou nabažit.

V zábavném pořadu herečka pohovořila i o svém životě a přiznala, že lituje jen toho, že začala rodit pozdě a stihla jen čtyři děti. Měla by jich i víc, těhotenství a mateřství považuje za to nejkrásnější období, které žena může prožít. Za úspěch považuje to, že má všechny děti s jedním mužem, se kterým je dodnes.

A to jí ho v 33. letech dohodila kamarádka, které naproti domu stavěl plot. A bylo to namlouvání kuriózní. Kamarádka Veronika ho pozvala k sobě na snídani a už věděla, že je volný. A pozvala také své dvě kamarádky z divadla, které byly volné.

Měli se tak vzájemně okouknout a mladý stavař si mohl vybrat. Jenže to se Aleně moc nelíbilo a na snídani nepřišla. Následující měsíc potom od kamarádek poslouchala chvalozpěvy, jaký je to úžasný chlap, a tak dohazovačce Veronice řekla, ať jí domluví rande, aby ho okoukla a mohla jim říct, jaké chyby jejich superman má. A za měsíc byla těhotná.

Alena s úsměvem dodala, že kdyby jí to udělala dcera, tak se zblázní. Ona svého muže rodičům představila až na svatbě.

Tak to jako Ludmilka z Humoresek byla mnohem konzervativnější a Arazima trápila pěkně dlouho, než ho pustila do svého srdce.

Antalová, zdroj: Pavel Gvužď / Nextfoto
Zdroje článku: